meksiko riviera maya turistički aranžmani

Riviera Maya + Madrid

Sastoji se od belog peska, koralnih grebena utkanih u prozirnu vodu, ruševina Maja u dzunglama skrivenim od pogleda u gustim šumama, ali i od komfora smeštajnih objekata, izuzetnom kuhinjom i restoranima. Na severu Jukatana nalazi se Kosta Mujeres, duga peščana plaža okupana vodama Karipskog mora, usamljena i rajska, ali sa širokim spektrom usluga za uzivanje u svakom smislu.

Rapsodyexotic u svojoj ponudi ima veliki broj hotela na potezu Riviera Maya savršenih za odmor, relaksaciju ili medeni mesec!!!

Riviera Maya se prostire na gotovo 100 milja obale s prekrasnim plažama,belim peskom i sjajnom tirkizno obojenom vodom, južno od Cancuna. Ovaj svetski poznati raj dom je mangrova i laguna, drevnih majanskih gradovi, ekoloških rezervata i avanturističkih parkova, kao i drugog po veličini koralnog greben na svetu.

Rivijera Maja se proteže duž karipske obale države Quintana Roo. Započinje 20 milja južno od Cankuna, u gradiću Puerto Morelos, i prostire se do Punta Allena, ribarskog sela u biosfernom rezervatu Sian Ka’an. Južno od Riviera Maye nalazi se Costa Maya, još osamljenije i netaknuto područje. Ne mešajte Riviera Mayu sa  Meksičkom rivijerom, što je ime koje je dodeljeno pacifičkoj obali Meksika.

Ovo područje je za drevne Maje bilo važno trgovačko i versko središte, a na tom području mogu se otkriti mnoga arheološka nalazišta, poput Tuluma, Kobe i Mujila. Stotinama godina, područje je ostalo izolovano od ostatka zemlje zbog nedostatka odgovarajućih puteva i infrastrukture. Kako se razvijao Cancun, neki turisti su želeli alternativu mega-odmaralištu, te je otkrivena i Rivijera Maja.

Majanska civilizacija nastala je na poluostrvu Jukatan oko 2600. godine prije Hrista. Bili su poznati kao najistaknutija klasična civilizacija u Mesoamerici. Maje su stvorili niz impresivnih hramova, palata i opservatorija dok su pogled usmeravali prema nebu.

Maje su stvorili svetu igru sa loptom sličnu košarci nazvanu ‘Pok-ta-pok’. Igre su se igrale u velikom kamenom amfiteatru kao religiozni ritual, a cilj igara bio je kucanje gumene lopte kroz kameni prsten, koristeći samo kukove, kolena i laktove.

Odjednom, oko 900. godine, civilizacija Maja je nestala. Ostavljajući iza sebe sve svoje veličanstvene hramove i palate, da se ruše i da ih proguta gusta džungla. Danas je Riviera Maya moderno letovalište savelikim brojem hotela i sadržaja!

Playa del Carmen je bila uspavano ribarsko selo, ali prerasla je u kosmopolitski grad, najveći na Riviera Maya, ali još uvek dovoljno mali da se može obići pešice. Ako vas zanimaju shopping, noćni život i ukusna hrana, ovo je pravo mesto, a plaža je takođe primamljiva. Playacar je obližnje turističko područje koje nudi smeštaj u vrhunskim risortima sa opcijama all inclusive.

Cozumel je najveće ostrvo na meksičkim Karibima, kratka je vožnja trajektom iz Playa del Carmen do ostrva. Odlično je mesto za ronjenje i snorkling, bistra voda koja pruža vidljivost do 200 stopa. Središte ostrva su uglavnom nerazvijene džungle i lagune s mnogim endemskim vrstama malih životinja i ptica. Nacionalni park Chankanaab ima botanički vrt sa tropskim biljkama i lagunu Chankanaab, prirodni akvarijum s više od 60 vrsta tropskih riba, rakova i korala.

Nekada je Tulum bio svečani centar Maja i trgovačko pristanište. Ruševine su u spektakularnom okruženju, na litici s pogledom na Karipsko more.  Jedinstvena topografija Riviera Maye čini je idealnim odredištem za avanturiste. Možete roniti u cenotesima, plivati ili splavariti u podzemnim rekama, voziti ATV-ove kroz džunglu. Eko tematski park Xcaret nudi obilje aktivnosti za sve uzraste. Celi dan možete provesti u Xcaretu kupajući se u podzemnim rekama,  gledajući  izvedbu pre-latinoameričke igre s loptom, obilazak drevnih ruševina Maja…..

 • Povratni čarter let Madrid – Cancun – Madrid.
 • Smeštaj u izabranom hotelu za dati termin na bazi  7 All Inclusive
 • 1BB u Madridu Hotel 4*
 • Avo prevoz Beograd-Madrid-Beograd, 
 • Aerodromske takse
 • Transfere aerodrom – hotel- aerodrom u Meksiku.
 • Asistenciju na destinaciji predstavnika  lokalne agencije (Joliday)

 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike
 • Individualne troškove na putovanju
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje koje se može pribaviti u agenciji.
 • Turističku taksu u Meksiku, cca 1 euro po danu po osobi
 • Izlazna turistička taksa iz Meksika cca 65 eura po osobi

Datum PolaskaDatum PovratkaHoteliRegularna cenaAkcijska cenaAkcija važiRezervacija
07.10.2022.14.10.2022.Riu Lupita 5*
1.439€1.339€Do popune mesta

Okupljanje putnika na aerodromu “Nikola Tesla” dva sata pred poletanje. Poletanje iz Beograda direktnim letovima Air Serbia JU 570. Po sletanju na Aerodrom Barahas odlazak hotelskim shuttle busom u Hotel Senator Barajas 4* nealeko od aerodroma.  Hotel je odlično pozicioniran, blizu aerodroma i metro stanice. Slobodno vreme za istraživanje grada i uživanje u gastronomskoj ponudi glavnog grada Španije. Noćenje!

Doručak a potom napušanje soba. Slobodno vreme u Madridu do polaska na aerodrom Barajas. Potrebno je da na aerodromu budete 3 sata pre leta na T4. Čekirate se na let EVE 813 Madrid-Cancun! Let traje cca 10h

Po sletanju na aerodromu u Cancunu očekuje vas transfer do izabranog hotela. Smeštaj u hotel i početak vaše Jukatan avanture i uživanja!

Smeštaj u odabranom hotelu je na bazi all inclusive. Vreme za opuštanje, relaksaciju i punjenje baterija!

Uživamo na plaži, koktelima, noćnom životu, obilascima muzeja, šetnjama  ili fakultativnim izletima na kojim saznajemo više o ovoj divnoj zemlji. 

Doručak. Slobodno vreme za uživanje do polaska na aerodrom u Cancunu organizovanim transferom.  Let EVE 814 Madrid-Cancun! Let traje cca 10h

 

Sletanje na aerodrom u Madridu u prepodnevnim časovima. Po završetku carinsko pasoške kontrole odlazak hotelskim shuttle busom do hotela Senator Barajas 4*. Smeštaj odmor ili odlazak do grada. Iskoristite popodne za obilazak nekog od predivnih Madridskih parkova ili muzeja! Noćenje!

Doručak a potom napušanje soba. Slobodno vreme u Madridu do cca 19h kada je potrebno da se bude na aerodromu Barajas!

Potrebno je da ste na aerodromu dva sata pre leta JU 571 za Beograd u 21:05h

Sletanje na aerodrom Nikola Tesla oko 23:45

 • Potrebno je da na aerodromu u Madridu budete 3h pre leta na terminalu 4 aerodroma Barajas.
 • Na monitorima proveravate šaltere za čekiranje leta aviokompanije Evelop za Punta Canu.
 • Pasoš mora da bude važeći još šest meseci od datuma povratka.
 • Dozvoljeni čekirani prtljag na letu je 23 kg plus ručni do 10 kg.
 • U toku leta obroci i osveženje se poslužuju dva puta. Preporučujemo da ponesete vaše slušalice, u avionu ih naplaćuju
 • Po sletanju i završetku pasoške kontrole sačekuju vas predstavnici JOLIDEY/QUELONEA, pokazujete im vaučere, a oni vas usmeravaju ka busu koji vas transferiše do hotela.
 • Tokom transfera predstavnici Jolideya će vam zakazati info sastanke, a pretposlednjeg dana ćete na info tabli hotela dobiti vreme povratnog transfera. 
 • Eko takse u hotelu se placaju 1 evro po noći po osobi.
 • Po povratku na aerodromu u Cancunu se plaća izlazna turistička taksa cca 65 eura po osobi
 • Let Madrid – Cancun traje 10h i 15 min, a let Cancun – Madrid 9h i 45 min.

Za ulazak u Meksiko državljanima Srbije je potrebna viza. Viza je besplatna kada je reč o turističkom putovanju i dobija se u ambasadi Meksika u Beogradu na 10 godina. Pribavljanje vize na graničnom prelazu nije moguće. Viza nije potrebna licima koji u pasošima imaju važeću Američku vizu.

Zvanična valuta je Meksički pezos podeljen na 100 centavosa. U većini lokala I hotela je moguće plaćanje karticama. Savetuje se da evro menjate u lokalnu valutu u ovlašćenim menjačnicama.

Vremenska razlika je -7 sati u letnjem periodu I -6 u zimskom periodu u odnosu na centralno evropsko vreme…

Električna energija je u većini hotela 220 volti ako je zvanično u Meksiku 110 volti. Poneti adapter za ravne utikače.

Zdravstvene ustanove su privatne, preporučuje se uzimanje osiguranja. Lekovi u okviru apoteka hotela su relativno skupi. Koristiti flaširanu vodu.

Cancún I Riviera Maya imaju toplu tropsku klimu sa prosečnom godišnjom temperaturom od 28ºC koja omogućava posetu I kupanje tokom cele godine.

 • Cancún – Playa del Carmen: 68 km
 • Mérida – Izamal: 72 km

Svaki putnik je odgovoran za sebe i u obavezi je da prati instrukcije lokalnog vodiča i predstavnika agencije, koji je tu da pazi na bezbednost putnika i da izbegne bilo koju opasnu situaciju. Pored toga, jedina vaša odgovornost je da uživate i da se što bolje provedete!

 • Sve uplate vrše se u dinarskoj protivvrednosti Evra na dan uplate po srednjem kursu NBS-a (mogućnost plaćanja: gotovinski, uplatom na rate, platne kartice – VISA, DINA, MAESTRO, MASTER):
 • GOTOVINSKI / UPLATE NA RATE: 250€ prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), zatim u jednakim mesečnim ratama do 70% vrednosti aranžmana do 35 dana pred put, 20 dana pred put isplata celokupnog aranžmana.
 • UPLATE PLATNIM KARTICAMA: 250€ prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), zatim u jednakim mesečnim ratama do 70% vrednosti aranžmana do 35 dana pred put, 20 dana pred put isplata celokupnog aranžmana.
 • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja agencije «Rapsody travel» od 01.10.2020. a koji su usklađeni sa YUTA standardima.
 • Fakultativni izleti se organizuju od strane lokalne turističke agencije. Organizator putovanja nije u stanju da kontroliše kvalitet izvođenja fakultativnih izleta i prema Opštim uslovima putovanja  nije odgovoran za njihovo izvođenje, te je putnik saglasan da sve svoje eventualne reklamacije i primedbe uputi direktno, na licu mesta, lokalnom organizatoru putovanja! Cene svih fakultativnih (neobaveznih) izleta su izražene u DOLARIMA ili lokalnoj valuti, a rezervacija i uplate se vrše predstavniku agencije tokom samog putovanja. U cenu svakog fakultativnog izleta je uključena ulaznica, prevoz autobusom tour-operatora i lokalni vodič. Fakultativni izleti organizuju se na bazi min 5 prijavljenih, osim u slučaju da je drugačije navedeno. Agencija zadržava pravo promene svih planiranih izleta po danima kao i njihove satnice, u zavisnosti od radnog vremena pojedinih lokaliteta.
 • Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom garantovan je samo iznos akontacije. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cene, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.
 • Aranžman je rađen na bazi minimuma od 10 putnika, a rok za otkazivanje od strane agencije je 7 dana pre početka putovanja.
 • Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom, zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Pasoši državljana Republike Srbije moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci).
 • Rapsody Travel preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog osiguranja u agenciji prema važećem cenovniku Uniqa osiguranja (Milutina Milankovica 134 Beograd) – osnovno osiguravajuće pokriće (obaveštenja i uputstva u vezi sa osiguranjem sadržana su u uslovima Uniqa osiguranja, koji su Vam na raspolaganju već prilikom uplate aranžmana). U slučaju zdravstvene intervencije (pozvati broj 011/36 36 955 centra za pomoć Uniqa osiguranja)
 • ORGANIZATOR PUTOVANJA:  RAPSODY TRAVEL D.O.O. LICENCA OTP 124/2021 kategorija A.
 • ZA SVE PROGRAME VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA ORGANIZATORA PUTOVANJA KOJI SE MOGU POGLEDATI NA LINKU ILI DIREKTNO U AGENCIJI.
 • Mole se putnici da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznaju sa programom putovanja,  opštim uslovima putovanja agencije Rapsody Travel DOO,  kao i sa opštim uslovima međunarodnog putnog osiguranja (UNIQA).

Rezervacija

Izdvojeno putovanje: Izdvojena ponuda - Mexico - Riviera Maya

Datum polaska:

Datum povratka:

Hotel:

Regularna cena:

Akcijska cena:

Akcijska važi: