Havana + Madrid

Kuba nikada nije bila modernija nego u ovom trenutku. Svet svakodnevno usmerava pažnju ka Kubi a iznad svega ka njenoj prelepoj prestonici-Havani, jednom od gradova na planati sa najviše osobenosti. To je zbog njenog hipnotičnog I dekadentnog šarma zbog specifičnog duha koji se promalja arkadnim ulicama na kojima se vide prelepe kolonijalne zgrade-katedrala, samostan Sv. Franje Asiškog ispred koje se nalaze desetine starih američkih automobila iz prošlog veka.

Prošetajte Melaconom, probajte daikiri u Floriditi-omiljenom restoranu Ernesta Hemingveja, provozajte se starim automobilima do Trga Revolucije

Havana – Glavni i najveći grad Kube. Poznat po svojoj arhitekturi, rumu, cigarama, muzici i, naravno, revoluciji. Najviše možete videti u Staroj Havani, Centralnoj Havani i Vedadu. Kubanska prestonica je puna istorijskih znamenitosti, zanimljivih restorana, živopisne arhitekture, uređenih trgova i parkova.

El Kapitolio – Simbol Havane, izgrađen je između 1926. i 1929. godine. Porede ga sa američkim kapitolom u Vašingtonu, međutim, Kubanci vole da kažu da je metar širi, metar viši i sa više detalja. Bio je sedište vlade od 1920ih godina do revolucije. Trenutno je u toku restauracija sa ciljem da postane mesto okupljanja narodne skupštine.

Centralni park – Odmah pored El Kapitolia nalazi se jedan od glavnih gradskih trgova. Ukrašen palmama i fonatana, jedan je od glavnih mesta susreta lokalnog stanovništva.

Paseo del Prado – Promenada, jedna od najstarjih ulica u Hvanai, obnovljena je 1920ih godina.

Melakon – šetalište pored mora i zid koji “čuva” grad od okeana.

Muzej Revolucije – Ukoliko vas zanima bogata istorija Kube, ovo mesto ne smete propustiti. Sadrži zbirku dokumenata, fotografija i drugih predmeta koji govore o borbi za nezavisnost i gerilskoj revoluciji.

Katedralni trg – Ime je dobio po katedrali koja je izgrađena u 18. veku koja je zaista prelepa i jedan je od najprepoznatljivijih simbola Havane.

Oldtajmeri – Ono što nikako ne smete propustiti je vožnja starim automobilima u živopisnim bojama. Možete ga iznajmiti sa vozačem ili bez, na sat ili ceo dan,

 • Povratni čarter let Madrid – Havana – Madrid.
 • Smeštaj u izabranom hotelu za dati termin na bazi  7 BB u Havani
 • 2BB u Madridu Hotel Senator Barayas 4*
 • Avo prevoz Beograd-Madrid-Beograd, direktan let AirSerbia
 • Aerodromske takse
 • Transfere aerodrom – hotel- aerodrom na Kubi.
 • Asistenciju na destinaciji predstavnika  lokalne agencije (Joliday)

 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike
 • Individualne troškove na putovanju
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje koje se može pribaviti u agenciji.

Datum PolaskaDatum PovratkaHoteliRegularna cenaAkcijska cenaAkcija važiRezervacija
18.10.2020.28.10.2020.Neptuno-Tritón
1.370€1.180€Do popune letova

Okupljanje putnika na aerodromu “Nikola Tesla” dva sata pred poletanje. Po sletanju na Aerodrom Barahas odlazak na T4, čekiranje i nastavak čarter letom ka Havani.  Po sletanju nas očekuje transfer do izabranog hotela u Varaderu.

Smeštaj u odabranom hotelu na bazi nocenja sa doručkom. Uživamo na plaži, koktelima, noćnom životu,obilascima muzeja, šetnjama  ili fakultativnim izletima na kojim saznajemo više o ovoj divnoj zemlji.

Doručak, kupanje, uživanje do planiranog transfera Havana-Aerodrom. Po dolasku na aerodrom čkiranje na let Havana-Madrid u 19:50

Sletanje na aerodrom Barajas u Madridu u prepodnevnim satima. Transfer do hotela Senator Barajas 4* hotelskim autobusom. Smeštaj, odmor i slobodno vreme za odlazak do grada. Madrid je grad muzeja, restorana, dobrih tapasa i ukusne kapljice. Uplovite u ritam ovog divnog grada i osetite sve njegove čari!

Doručak. Slobodno vreme za uživanje u gradu i posetu nekom od njegovih znamenitosti. Noćenje!

Doručak a potom napušanje soba. Slobodno vreme u Madridu do cca 19h kada je potrebno da se bude na aerodromu Barajas!

Potrebno je da ste na aerodromu dva sata pre leta JU 571 za Beograd u 21:05h

Sletanje na aerodrom Nikola Tesla oko 23:45

 • Let Beograd -Madrid JU 570
 • Potrebno je da na aerodromu u Madridu budete 3h pre leta na terminalu 4.
 • Na monitorima proveravate šaltere za čekiranje leta aviokompanije Evelop za Havanu.
 • Pasoš mora da bude važeći još šest meseci od datuma povratka.
 • Dozvoljeni čekirani prtljag na letu je 23 kg plus ručni do 10 kg.
 • U toku leta obroci i osveženje se poslužuju dva puta. Preporučujemo da ponesete vaše slušalice, u avionu ih naplaćuju
 • Po sletanju i završetku pasoške kontrole sačekaće vas predstavnici JOLIDEY-a, pokazujete im vaučere, a oni vas usmeravaju ka busu koji vas transferiše do hotela.
 • Tokom transfera predstavnici Jolideya će vam zakazati info sastanke, a pretposlednjeg dana ćete na info tabli hotela dobiti vreme povratnog transfera.
 • Let od Madrida do Havane traje 10h i 20 min, a let od Havane do Madrida traje 8h i 40 min.

Državljanima Republike Srbije nije potrebna viza za turističke posete Kubi (za boravke do 90 dana). Važnost pasoša mora biti najmanje 6 meseci od datuma putovanja.

Zvanična valuta  na Kubi za turiste je Kubanski konvertibilni pezos ili CUC. Njegova vrednost je slična dolaru. Savetujemo da na ovo putovanje nosite evre s obzirom da za promenu dolara CADECA drzavne menjačnice uzimaju proviziju. 1 EURO je priblizno 1,1 CUC.

Vremenska razlika je -6 časova u letnjem i -5 u zimskom periodu u odnosu na centralno evropsko vreme.

Električna energija u većini hotela je 220 volti. Potrebni su adapteri za ravne utikače.

Kuba ima solidan zdravstveni sistem, ali se preporučuje nošenje osnovnih lekova ili vaše specifične terapije usled čestih nestašica. Preporučuje se upotreba flaširane vode.

Klima na Kubi je tipično tropska sa temperaturama koje u zavisnosti od doba godine osciliraju 27 i 31º sto omogućava kupanje tokom cele godine.

 • La Habana – Varadero: 150 Km.
 • La Habana ili Varadero – Pinar del Río: 175 km / 325 km
 • La Habana ili Varadero – Trinidad: 280 km / 365 km

Svaki putnik je odgovoran za sebe i u obavezi je da prati instrukcije lokalnog vodiča i predstavnika agencije, koji je tu da pazi na bezbednost putnika i da izbegne bilo koju opasnu situaciju. Pored toga, jedina vaša odgovornost je da uživate i da se što bolje provedete!

 • Sve uplate vrše se u dinarskoj protivvrednosti Evra na dan uplate po srednjem kursu NBS-a (mogućnost plaćanja: gotovinski, uplatom na rate, platne kartice – VISA, DINA, MAESTRO, MASTER):
 • GOTOVINSKI / UPLATE NA RATE: 250€ prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), zatim u jednakim mesečnim ratama do 70% vrednosti aranžmana do 35 dana pred put, 20 dana pred put isplata celokupnog aranžmana.
 • UPLATE PLATNIM KARTICAMA: 250€ prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), zatim u jednakim mesečnim ratama do 70% vrednosti aranžmana do 35 dana pred put, 20 dana pred put isplata celokupnog aranžmana.
 • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja agencije «Rapsody travel» od 01.10.2020. a koji su usklađeni sa YUTA standardima.
 • Fakultativni izleti se organizuju od strane lokalne turističke agencije. Organizator putovanja nije u stanju da kontroliše kvalitet izvođenja fakultativnih izleta i prema Opštim uslovima putovanja  nije odgovoran za njihovo izvođenje, te je putnik saglasan da sve svoje eventualne reklamacije i primedbe uputi direktno, na licu mesta, lokalnom organizatoru putovanja! Cene svih fakultativnih (neobaveznih) izleta su izražene u DOLARIMA ili lokalnoj valuti, a rezervacija i uplate se vrše predstavniku agencije tokom samog putovanja. U cenu svakog fakultativnog izleta je uključena ulaznica, prevoz autobusom tour-operatora i lokalni vodič. Fakultativni izleti organizuju se na bazi min 5 prijavljenih, osim u slučaju da je drugačije navedeno. Agencija zadržava pravo promene svih planiranih izleta po danima kao i njihove satnice, u zavisnosti od radnog vremena pojedinih lokaliteta.
 • Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom garantovan je samo iznos akontacije. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cene, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.
 • Aranžman je rađen na bazi minimuma od 10 putnika, a rok za otkazivanje od strane agencije je 7 dana pre početka putovanja.
 • Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom, zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Pasoši državljana Republike Srbije moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci).
 • Rapsody Travel preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog osiguranja u agenciji prema važećem cenovniku Uniqa osiguranja (Milutina Milankovica 134 Beograd) – osnovno osiguravajuće pokriće (obaveštenja i uputstva u vezi sa osiguranjem sadržana su u uslovima Uniqa osiguranja, koji su Vam na raspolaganju već prilikom uplate aranžmana). U slučaju zdravstvene intervencije (pozvati broj 011/36 36 955 centra za pomoć Uniqa osiguranja)
 • ORGANIZATOR PUTOVANJA:  RAPSODY TRAVEL D.O.O. LICENCA OTP 124/2021 kategorija A.
 • ZA SVE PROGRAME VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA ORGANIZATORA PUTOVANJA KOJI SE MOGU POGLEDATI NA LINKU ILI DIREKTNO U AGENCIJI.
 • Mole se putnici da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznaju sa programom putovanja,  opštim uslovima putovanja agencije Rapsody Travel DOO,  kao i sa opštim uslovima međunarodnog putnog osiguranja (UNIQA).

Rezervacija

Izdvojeno putovanje: Izdvojena ponuda - Kuba - Havana 7BB + 2BB Madrid

Datum polaska:

Datum povratka:

Hotel:

Regularna cena:

Akcijska cena:

Akcijska važi: