Bayahibe

Ovo je prekrasan grad na jugu Dominikanske Republike, mesto gde lepota peska, zelenilo njegovih palminih lugova i prozirnost mora dostižu vrhunac. Ovaj rajski grad se nalazi nekoliko kilometara od Punta Cane i obično je glavna luka ukrcaja da biste uživali u jednom od najegzotičnijih izleta u zemlji- plovidba do usamljenog ostrva Saona. Lepota Bayahíbe je određena time što se nalazi u zaštićenom parku prirode Cotubanama, koji zajedno sa svojom toplom i vlažnom klimom tokom cele godine uzrokuje dinamiku i raznolikost faune i flore ove regije. Smešten 25 minuta istočno od La Romane, Bayahibe je osnovan 1874. godine kao autentično ribarsko mesto. Regija nudi kombinaciju slikovitih plaža, veličanstvene prirode, izvrsnog smeštaja i zabavnih atrakcija. Ovo područje ekoturizma dom je nacionalnog cveta – egzotične ruže Bayahibe – i idealno je mesto za one koji vole ronjenje. Šarmantni restorani na plaži svakodnevno nude sveže plodove mora, ribu i nacionalne specijalitete.

ISLA SAONA – Napuštajući Bayahibe stižete do ostrva Saona, koje se nalazi u Parque Nacional Cotubanamá. Ova plaža iz snova odabrana je kao jedna od najboljih na Karibima i sigurno je jedna od najlepših plaža Dominikanske Republike. Ostrvo je dom ptica, kornjača, delfina i lanata, obavezno mesto za posetu i popularno izletište za turiste koji posjećuju to područje.

ISLA CATALINA – Smešteno uz obalu La Romane, ostrvo Catalina okruženo je prirodnim koralnim grebenom. To je jedno od najboljih mesta za ronjenje u Dominikanskoj republici, zahvaljujući „Živom podvodnom muzeju“, gde ćete pronaći olupinu kapetana Kidda. Spektakularni podvodni koralni vrt nalazi se na dubini od svega 3 metra – idealno za snorkling.

CUEVA DE LAS MARAVILLAS – Nalazi se između San Pedro de Macorís i La Romana, Cueva de Las Maravillas je dom najvažnijih primera rock umetnosti i ima neverovatne kamene formacije. Ovaj fascinantni pećinski sistem sadrži gotovo 500 petroglifa, piktografa i dobro očuvanih jetmana, koje su stvorili Taino Indijanci koji su ovdje živeli pre nekoliko hiljada godina.

 • Povratni let Beograd-Madrid
 • Povratni čarter Let Madrid – Punta Cana – Madrid.
 • Smeštaj u izabranom hotelu za dati termin na bazi  7 ALL INCLUSIVE
 • Transfere aerodrom – hotel- aerodrom na Dominicani.
 • Asistenciju na destinaciji predstavnika  lokalne agencije (Joliday)

 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike
 • Individualne troškove na putovanju
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje koje se može pribaviti u agenciji.
 • Izlaznu taksu iz Dominicane cca 20 USD

Datum PolaskaDatum PovratkaRegularna cenaAkcijska cenaAkcija važiRezervacija
01.01.1970.01.01.1970.

Čekiranje na šalterima aerodroma “Nikola Tesla” dva sata pred poletanje. Poletanje iz Beograda. Po sletanju na Aerodrom Barajas odlazak na T4, čekiranje i nastavak čarter letom EVE  ka Punta Cani. Po sletanju nas očekuje transfer do izabranog hotela.

Smeštaj u odabranom hotelu na bazi ALL INCLUSIVE usluge. Uživamo na plaži, noćnom životu, hotelskim sadržajima, šetnjama  ili fakultativnim izletima na kojim saznajemo više o ovoj divnoj zemlji.

Doručak, kupanje, sunčanje i uživanje do planiranog transfera Hotel-Aerodrom Punta Cana. Po dolasku na  aerodrom  čekiranje na let EVE  Punta Cana-Madrid 

Sletanju na aerodrom u Madridu. Presedanje na izabrani transfer let za Beograd.

 • Potrebno je da na aerodromu u Madridu budete 3h pre leta na terminalu 4.
 • Na monitorima proveravate šaltere za čekiranje leta aviokompanije Evelop za Punta Canu.
 • Pasoš mora da bude važeći još šest meseci od datuma povratka.
 • Dozvoljeni čekirani prtljag na letu je 23 kg plus ručni do 10 kg.
 • U toku leta obroci i osveženje se poslužuju dva puta. Preporučujemo da ponesete vaše slušalice, u avionu ih naplaćuju
 • Po sletanju i završetku pasoške kontrole odlazite do saltera JOLIDEY/QUELONE, pokazujete im vaučere, a oni vas usmeravaju ka busu koji vas transferiše do hotela.
 • Tokom transfera predstavnici Jolideya će vam zakazati info sastanke, a pretposlednjeg dana ćete na info tabli hotela dobiti vreme povratnog transfera.
 • Let od Madrida do Havane traje 10h i 20 min, a let od Havane do Madrida traje 8h i 40 min.

Za državljane Republike Srbije potrebna je viza I može se pribaviti na graničnim prelazima pre pasoške kontrole I ona iznosi 10USD. Rok važenja pasoša pri turističkim putovanjima mor biti najmanje 6 meseci od datuma ulaska u zemlju. Imigracioni organi uzeće polovinu propusnice prilikom ulaska, a drugu polovinu prilikom izlaska iz zemlje, te je potrebno da turisti sačuvaju drugi deo.

Zvanična valuta je Dominikanski pesos koji se sastoji od 100 centavosa. Mnoga mesta primaju I američke dolare. Posebno je popularna novčanica od 1USD za davanje napojnica. Zakon obavezuje promenu od minimalno 100USD po putniku, kontrole mogu biti iznenadne tako da je najbolje kod sebe čuvati potvrdu iz menjačnica- Casas de Cambio koje rade od 8.30-18.00.

Vremenska razlika je -6 časova u letnjem i -5 u zimskom periodu u odnosu na centralno evropsko vreme.

Električna energija u većini hotela je 220 volti. Potrebni su adapteri za ravne utikače.

Dominikana je relativno sigurna zemlja, bez epidemija. Zdravstveni sistem je privatan a pregledi I lekovi su skupi. Zato se preporučuje obavezno zdravstveno osiguranje. Savetuje se upotreba flaširane vode. U večernjim satima pojavljuju se komarci-poneti sredstva za zaštitu.

Klima je tipično tropska sa prosečnom temperaturom od 28˚C koja omogučava kupanje tokom cele godine.

 • Punta Cana – La Romana: 105 km
 • Punta Cana – Santo Domingo: 205 km
 • Santo Domingo – La Romana: 110 km

Svaki putnik je odgovoran za sebe i u obavezi je da prati instrukcije lokalnog vodiča i predstavnika agencije, koji je tu da pazi na bezbednost putnika i da izbegne bilo koju opasnu situaciju. Pored toga, jedina vaša odgovornost je da uživate i da se što bolje provedete!

 • Sve uplate vrše se u dinarskoj protivvrednosti Evra na dan uplate po srednjem kursu NBS-a (mogućnost plaćanja: gotovinski, uplatom na rate, platne kartice – VISA, DINA, MAESTRO, MASTER):
 • GOTOVINSKI / UPLATE NA RATE: 250€ prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), zatim u jednakim mesečnim ratama do 70% vrednosti aranžmana do 35 dana pred put, 20 dana pred put isplata celokupnog aranžmana.
 • UPLATE PLATNIM KARTICAMA: 250€ prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), zatim u jednakim mesečnim ratama do 70% vrednosti aranžmana do 35 dana pred put, 20 dana pred put isplata celokupnog aranžmana.
 • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja agencije «Rapsody travel» od 01.10.2020. a koji su usklađeni sa YUTA standardima.
 • Fakultativni izleti se organizuju od strane lokalne turističke agencije. Organizator putovanja nije u stanju da kontroliše kvalitet izvođenja fakultativnih izleta i prema Opštim uslovima putovanja  nije odgovoran za njihovo izvođenje, te je putnik saglasan da sve svoje eventualne reklamacije i primedbe uputi direktno, na licu mesta, lokalnom organizatoru putovanja! Cene svih fakultativnih (neobaveznih) izleta su izražene u DOLARIMA ili lokalnoj valuti, a rezervacija i uplate se vrše predstavniku agencije tokom samog putovanja. U cenu svakog fakultativnog izleta je uključena ulaznica, prevoz autobusom tour-operatora i lokalni vodič. Fakultativni izleti organizuju se na bazi min 5 prijavljenih, osim u slučaju da je drugačije navedeno. Agencija zadržava pravo promene svih planiranih izleta po danima kao i njihove satnice, u zavisnosti od radnog vremena pojedinih lokaliteta.
 • Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom garantovan je samo iznos akontacije. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cene, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.
 • Aranžman je rađen na bazi minimuma od 10 putnika, a rok za otkazivanje od strane agencije je 7 dana pre početka putovanja.
 • Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom, zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Pasoši državljana Republike Srbije moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci).
 • Rapsody Travel preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog osiguranja u agenciji prema važećem cenovniku Uniqa osiguranja (Milutina Milankovica 134 Beograd) – osnovno osiguravajuće pokriće (obaveštenja i uputstva u vezi sa osiguranjem sadržana su u uslovima Uniqa osiguranja, koji su Vam na raspolaganju već prilikom uplate aranžmana). U slučaju zdravstvene intervencije (pozvati broj 011/36 36 955 centra za pomoć Uniqa osiguranja)
 • ORGANIZATOR PUTOVANJA:  RAPSODY TRAVEL D.O.O. LICENCA OTP 124/2021 kategorija A.
 • ZA SVE PROGRAME VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA ORGANIZATORA PUTOVANJA KOJI SE MOGU POGLEDATI NA LINKU ILI DIREKTNO U AGENCIJI.
 • Mole se putnici da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznaju sa programom putovanja,  opštim uslovima putovanja agencije Rapsody Travel DOO,  kao i sa opštim uslovima međunarodnog putnog osiguranja (UNIQA).

Rezervacija

Izdvojeno putovanje: Izdvojena ponuda - Bayahibe - 7 all inclusive

Datum polaska:

Datum povratka:

Hotel:

Regularna cena:

Akcijska cena:

Akcijska važi: