Panga Chumvi Beach Resort 3*

Lokacija

Panga Chumvi Beach Resort nalazi se na severoistoku ostrva Unguja, jednom od najvećih i glavnom ostrvu Zanzibarskog arhipelaga. Ovaj resort lociran je u seocetu Matemwe, na samoj plaži koju krase beli pesak, nestvarna plava boja vode i poneki lokalca koji se bavi ribolovom ili uzgojem algi. Idealna lokacija za jedrenje, vožnju kajakom i odmor u netaknutoj prirodi po kojoj je Matemwe poznat.
Pećina Michekeni udaljena je 5km od resorta, Mnemba ostrvo – jedna od najboljih lokacija za ronjenje u ovom delu Zanzibara udaljeno je 7km, a Jozani džungla oko 40 minuta vožnje. Aerodrom Abeid Amani Karume International udaljen je oko 40km od resorta.

Gastronomija

Restoran se nalazi na plaži i ima veliku terasu u tradicionalnom stilu. Sva hrana nabavlja se od lokalaca, a dnevni meni varira u zavisnosti od nabavke hrane tog dana, što omogućava da svakoga dana uživate u jelima napravljenim sa svežim namirnicama. U ponudi su i vegetarijanska i veganska hrana.
U baru resorta služi se sveže voće, različiti ceđeni sokovi, kao i ostala pića, poput kafe i alkoholnih napitaka.

Na zanzibarsku kuhinju pored afričke kuhinje, uticao je veliki broj kultura, kao što su: turska, indijska i portugalska. Zanzibar je u jednom periodu bio najveći izvoznik začina u Africi i istočnoj Aziji, te je bio poznat i kao “ostrvo začina”, što ćete svakako i primetiti u njihovim specijalitetima, poput supe od kokosa i pasulja, hobotnice u kariju, “Urojo”- jelo koje će vas podsetiti na ramen, tradicionalno japansko jelo, ali potpuno drugačijeg ukusa, “Ugali” koje izgledom podseća na belu veknu hleba, a pravi se od kukuruznog brašna i vode, “Bryani”, kao i mnogima jedna od omiljenih poslastica – hleb od urmi.

Sadržaj

Resort se nalazi na plaži dugačkoj oko 100m, te omogućava svojim gostima da uživaju u mirnoj i jednoj od najdužih plaža na ostrvu. Takođe poseduje i bazen koji je otvoren tokom cele godine, vešeraj, kao i mogućnost rezervisanja masaže ili iznajmljivanja bicikla. Resort je okružen netaknutom prirodom, palmama, a na raspolaganju je i bezbroj skrivenih kutaka u kojima se može uživati u prijatnom okeanskom povetarcu i toplim zracima afričkog sunca. Panga Chumvi Beach Resort svojom idiličnom atmosferom omogućava beg od užurbanog i stresnog svakodnevnog života.

Smeštaj

Resort ima ukupno 15 soba raspoređenih u četiri bungalova sa slamnatim krovovima i prelepim verandama sa kojih možete uživati u pogledu na okean ili zanzibarsku oazu. Sobe su inspirisane ekologijom i građene tako da se što manje narušava životna sredina, sa ručno rađenim i rezbarenim nameštajem od kokosovog drveta. Dekorisane su u tradicionalnom Afričkom stilu. Sve sobe su klimatizovane, imaju kupatilo sa tušem, terasu ili balkon, a kreveti su uokvireni mrežom protiv komaraca.

Beograd
Vojvode Šupljikca 19

+381 11 3088 048
+381 66 550 5000

Kragujevac
Miloja Pavlovića 10

+381 34 344 666
+381 65 2000 794

info@rapsodyexotic.rs