Magic Boutique Hotel 4*

Lokacija

Zanzibar Magic Boutique Hotel nalazi se na severoistoku ostrva Unguja, jednom od najvećih i glavnom ostrvu Zanzibarskog arhipelaga, u seocetu Matemwe. Nalazi se na jednoj od najdužih plaža Zanzibara, dugačkoj 100m, koju krasi beli pesak i nestvarna boja.
Mnemba ostrvo udaljeno je oko 8km, a Muyuni plaža oko 10km. Aerodrom Abeid Amani Karume International udaljen je oko 40km. Ronilački centar je udaljen oko 7km.

Gastronomija

“The ZANZIBAR MAGIC Bar & Restaurant” služi izvrsnu hranu tokom celog dana. Dizajniran je po uzoru na afričku tradiciju pod slamnatim krovom, na dva nivoa. Gornji nivo osmišljen je tako da gosti mogu uživatu u predivnom pogledu na Mnemba ostrvo i peščanu plažu. Bar je osmišljen tako da podseća na katamarane, a izgrađen je od starih lokalnih ribljih brodića poznatijih kao “ngalawas”. Specijaliteti glavnog kuvara kombinacija su bogate tradicije država sa Indijskog okeana i zanzibarskih začina, po kojima je ovo ostrvo poznato, i pripremaju se sa svežim lokalnim namirnicama.

Na zanzibarsku kuhinju pored afričke kuhinje, uticao je veliki broj kultura, kao što su: turska, indijska i portugalska. Zanzibar je u jednom periodu bio najveći izvoznik začina u Africi i istočnoj Aziji, te je bio poznat i kao “ostrvo začina”, što ćete svakako i primetiti u njihovim specijalitetima, poput supe od kokosa i pasulja, hobotnice u kariju, “Urojo”- jelo koje će vas podsetiti na ramen, tradicionalno japansko jelo, ali potpuno drugačijeg ukusa, “Ugali” koje izgledom podseća na belu veknu hleba, a pravi se od kukuruznog brašna i vode, “Bryani”, kao i mnogima jedna od omiljenih poslastica – hleb od urmi.

Sadržaj

Hotel poseduje 19 soba, bazen, prilaz plaži, Wifi, vešeraj, restoran i bar. U spa centru, uz doplatu, u ponudi su masaže i spa&wellness tretmani koji će Vas u potpunosti relaksirati. U sklopu hotela organizuju se muzičke večeri, a tokom dana se mogu iznajmiti i bicikle.

Smeštaj

Hotel poseduje sobe od kojih se iz svake pruža zadivljujuć pogled na prelepu prirodu Zanzibara i bistru, tirkiznu boju indijskog okeana, kao i dva bungalova. Svaka soba je veličine 35m2 sa prostranom verandom. Poseduje kupatilo sa toaletnim priborom, radni sto i stolice napravljene od lišća drveta banane, garderober sa sefom. Zahvaljujući specifičnom stilu gradnje soba, nije potrebna klima, s obzirom da je u prostoru uvek prijatna atmosfera. Sobe su izgrađene ekološki, od lokalnih materijala. Svaka soba ima i besplatan WiFi.

Beograd
Vojvode Šupljikca 19

+381 11 3088 048
+381 66 550 5000

Kragujevac
Miloja Pavlovića 10

+381 34 344 666
+381 65 2000 794

info@rapsodyexotic.rs