Kena Beach Hotel 4*

Lokacija

Hotel se nalazi na severoistoku ostrva Unguja, jednom od najvećih i glavnom ostrvu Zanzibarskog arhipelaga. Smešten na samoj obali Matemwe plaže, a okružen prelepom tropskom vegetacijom, omogućava potpunu relaksaciju i uživanje u čarima Zanzibara. Od Stone Town-a udaljen je 45min vožnje, a od glavnog aerodroma Abeid Amani Karume International Airport 47km. Mnemba ostrvo, odlična lokacija za ronjenje, nalazi se na udaljenosti od oko 20km od Kena hotela.

Gastronomija

U restoranu “The bridge” služe se doručak, ručak i večera, na kojima postoji mogućnost biranja internacionalne hrane ili afričkog a la carte menija sa tematskim večerama, koji će Vam otkriti čari kuhinje ovog kontinenta. Mambo ili Mnemba bar u ponudi imaju veliki izbor pića.

Na zanzibarsku kuhinju pored afričke kuhinje, uticao je veliki broj kultura, kao što su: turska, indijska i portugalska. Zanzibar je u jednom periodu bio najveći izvoznik začina u Africi i istočnoj Aziji, te je bio poznat i kao “ostrvo začina”, što ćete svakako i primetiti u njihovim specijalitetima, poput supe od kokosa i pasulja, hobotnice u kariju, “Urojo”- jelo koje će vas podsetiti na ramen, tradicionalno japansko jelo, ali potpuno drugačijeg ukusa, “Ugali” koje izgledom podseća na belu veknu hleba, a pravi se od kukuruznog brašna i vode, “Bryani”, kao i mnogima jedna od omiljenih poslastica – hleb od urmi.

Sadržaj

Sadržaj Kena beach hotela je raznolik. Lociran u samom srcu hotela je bazen sa pogledom na indijski okean, otvoren od 7 – 19h. Uz bazen nalaze se restoran “The bridge” i Mambo ili Mnemba bar. Hotel poseduje još i Maua Spa, Curio shop – prodavnicu u kojoj možete kupiti i suvenire proizvedene od strane lokalnih umetnika, Games Room u kojoj se gosti hotela mogu družiti, gledati TV ili takmičiti u pikadu i bilijaru. U sklopu hotela nalazi se i Scubafish ronilački centar.
U hotelu je obezbeđen i besplatan WiFi.

Smeštaj

Sobe Kena Beach Hotela su prostrane, elegantno dekorisane i klimatizovane. Svaka soba ima balkon, minibar, kao i sopstveno kupatilo sa besplatnim toaletnim priborom. Postoje i različiti tipovi soba, pa se gosti mogu odlučiti za standardne sobe, Deluxe sobe sa spoljnim tušem, Deluxe sobe sa djakuzijem ili porodične sobe. Udobni kreveti su obezbeđeni mrežom protiv komaraca.

Beograd
Vojvode Šupljikca 19

+381 11 3088 048
+381 66 550 5000

Kragujevac
Miloja Pavlovića 10

+381 34 344 666
+381 65 2000 794

info@rapsodyexotic.rs