Havana

Kuba nikada nije bila modernija nego u ovom trenutku. Svet svakodnevno usmerava pažnju ka Kubi a iznad svega ka njenoj prelepoj prestonici-Havani, jednom od gradova na planati sa najviše osobenosti. To je zbog njenog hipnotičnog I dekadentnog šarma zbog specifičnog duha koji se promalja arkadnim ulicama na kojima se vide prelepe kolonijalne zgrade-katedrala, samostan Sv. Franje Asiškog ispred koje se nalaze desetine starih američkih automobila iz prošlog veka.

Prošetajte Melaconom, probajte daikiri u Floriditi-omiljenom restoranu Ernesta Hemingveja, provozajte se starim automobilima do Trga Revolucije

Havana – Glavni i najveći grad Kube. Poznat po svojoj arhitekturi, rumu, cigarama, muzici i, naravno, revoluciji. Najviše možete videti u Staroj Havani, Centralnoj Havani i Vedadu. Kubanska prestonica je puna istorijskih znamenitosti, zanimljivih restorana, živopisne arhitekture, uređenih trgova i parkova.

El Kapitolio – Simbol Havane, izgrađen je između 1926. i 1929. godine. Porede ga sa američkim kapitolom u Vašingtonu, međutim, Kubanci vole da kažu da je metar širi, metar viši i sa više detalja. Bio je sedište vlade od 1920ih godina do revolucije. Trenutno je u toku restauracija sa ciljem da postane mesto okupljanja narodne skupštine.

Centralni park – Odmah pored El Kapitolia nalazi se jedan od glavnih gradskih trgova. Ukrašen palmama i fonatana, jedan je od glavnih mesta susreta lokalnog stanovništva.

Paseo del Prado – Promenada, jedna od najstarjih ulica u Hvanai, obnovljena je 1920ih godina.

Melakon – šetalište pored mora i zid koji “čuva” grad od okeana.

Muzej Revolucije – Ukoliko vas zanima bogata istorija Kube, ovo mesto ne smete propustiti. Sadrži zbirku dokumenata, fotografija i drugih predmeta koji govore o borbi za nezavisnost i gerilskoj revoluciji.

Katedralni trg – Ime je dobio po katedrali koja je izgrađena u 18. veku koja je zaista prelepa i jedan je od najprepoznatljivijih simbola Havane.

Oldtajmeri – Ono što nikako ne smete propustiti je vožnja starim automobilima u živopisnim bojama. Možete ga iznajmiti sa vozačem ili bez, na sat ili ceo dan,

Nedaleko od centra grada nalaze se divne plaže na kojima možete uzivati poput Playa del Este, Santa Maria del Mar, Playa Megano

Najveća i najpoznatija od svih plaža blizu Havane, Playas del Este je ustvari traka prelepe obale dužine 9 km koja sadrži mnoštvo različitih plaža. Otprilike je 20 minuta od Havane kada uzmete taksi. Najbolje je potrošiti vreme na glavnoj plaži, Santa María del Mar. Iako je još uvek deo Havane, oseća se kao nezavisno kupalište i mnogi posetioci odluče se odsesti u jednom od hotela ovde, umesto u samom gradu. Plaža je zapravo najepša u maju i oktobru, kada je vreme još uvijek zapanjujuće, ali gužve nisu tako ekstremne.

Na drugom kraju spektra je Playa Boca Ciega. Manje je gužve i popularna je kod meštana. Iako je samo malo udaljena od Santa Marije del Mar  osećaj je drugačijeg sveta. Manje je popularana kod stranih posetilaca, jer nije tako dobro razvijena kao ostali delovi Playa del Este. Ali i to ima svoje prednosti, jer je manje buke a okolni restorani i barovi su jeftiniji. A možete nastaviti duž Playa Boca Ciega dok ne dođete do restorana na Playa Guanabo.

Playa Guanabo: Pravi šarmer među plažama Havane. Takođe mesto gde se meštani opuštaju. Guanabo je drugi deo Playas del Este. Guanabo je selo na periferiji Havane, a lako biste mogli provesti čitav dan ovde, istražujući selo i provoditi vreme na plaži. Selo je prilično rustično, pa je iznenađujuće da više posetilaca ne poseti ovaj mali deo raja. Kad zalazi sunce, sigurno možete ugodno provesti noć u jednom od barova u selu, ali tu je ipak daleko manje prostora za zabavu od Santa Marije del Mar.

Playa Bacuranao je najbliža gradska plaža, tako da je sjajna ako ste kratki sa vremenom. Glavna karakteristika ove plaže je korani greben, a voda je uglavnom puna ronioca. Veliki broj posetilaca koji idu na plažu su stanovnici Havane. Možda nije tako popularana kao  drugi delovi  Playas del Este, jer pesak ne izgleda tako glatko ispod vaših stopala. Gruba je i malo stenovita!

Jednom kada zaronite u vode Playa El Salado, primetićete jači salinitet. Naravno, voda je osvježavajuća i blaga, a ipak će imati drugačiji kus u odnosu na ostale okeane. Okeanske struje uz obalu Kube rezultirale su visokim nivoom soli duž ove posebne plaže, a naziv to i govori „slana plaža“. Odlično je za vašu kožu, čineći je jednom od najupečatljivijih plaža Havane . Trebaće vam malo duže do Playa El Salado iz Havane – oko 30 minuta vožnje automobilom.

Neverovatne plaže, veličanstvena priroda, fascinantna kultura i istorija čine Kubu idealnom destinacijom za romantična slavlja, venčanja i medeni mesec. Obale prekrivene čistim plažama od belog peska privlače pažnju budućih, dok raznovrsni sofisticirani smeštaji čine Karibe drugim idealnim mestom za venčanje iz snova ili medeni mjesec koji odgovara svakom stilu i budzet

Fascinanta kultura i istorija su jedan od glavnih razloga za posetu ovom ostrvu. Možete iskusiti nešto potpuno drugačije od onoga na šta ste navikli u svakodnevnom životu.

Tirkizno more i bele plaže učiniće da vaš odmor bude savršen. U odmaralištima će svaka vaša potreba biti zadovoljena. U skoro svakom postoje i programi za decu.

Mogućnosti praktikovanja svih vrsta vodenih sportova, kao i brojni fakultativni izleti gde možete posetiti najlepše predele ovog ostrva

Poseta Kubi ne bi bila potpuna bez istraživanja kubanske noćne scene koja nudi mnogo mogućnosti za nezaboravne noćne provode. U ponudi je mnogo diskoteka, pozorišnih scena, klubova, barova prilagođenih turistima, kao i tradicionalnih restorana i barova koji su najbolje mesto za uživanje u živoj muzici i salsa plesu, ali i za pravo „upijanje“ čitave kubanske kulture.

Uplovite u potpuno drugačiji svet od onog koji poznajete. Upoznajte novu kulturu, ljude, ukuse ili jednostavno odmarajte, povratite snagu.

 • Let Beograd -Madrid JU 570
 • Potrebno je da na aerodromu u Madridu budete 3h pre leta na terminalu 4.
 • Na monitorima proveravate šaltere za čekiranje leta aviokompanije Evelop za Havanu.
 • Pasoš mora da bude važeći još šest meseci od datuma povratka.
 • Dozvoljeni čekirani prtljag na letu je 23 kg plus ručni do 10 kg.
 • U toku leta obroci i osveženje se poslužuju dva puta. Preporučujemo da ponesete vaše slušalice, u avionu ih naplaćuju
 • Po sletanju i završetku pasoške kontrole sačekaće vas predstavnici JOLIDEY-a, pokazujete im vaučere, a oni vas usmeravaju ka busu koji vas transferiše do hotela.
 • Tokom transfera predstavnici Jolideya će vam zakazati info sastanke, a pretposlednjeg dana ćete na info tabli hotela dobiti vreme povratnog transfera.
 • Let od Madrida do Havane traje 10h i 20 min, a let od Havane do Madrida traje 8h i 40 min.

Državljanima Republike Srbije nije potrebna viza za turističke posete Kubi (za boravke do 90 dana). Važnost pasoša mora biti najmanje 6 meseci od datuma putovanja.

Zvanična valuta  na Kubi za turiste je Kubanski konvertibilni pezos ili CUC. Njegova vrednost je slična dolaru. Savetujemo da na ovo putovanje nosite evre s obzirom da za promenu dolara CADECA drzavne menjačnice uzimaju proviziju. 1 EURO je priblizno 1,1 CUC.

Vremenska razlika je -6 časova u letnjem i -5 u zimskom periodu u odnosu na centralno evropsko vreme.

Električna energija u većini hotela je 220 volti. Potrebni su adapteri za ravne utikače.

Kuba ima solidan zdravstveni sistem, ali se preporučuje nošenje osnovnih lekova ili vaše specifične terapije usled čestih nestašica. Preporučuje se upotreba flaširane vode.

Klima na Kubi je tipično tropska sa temperaturama koje u zavisnosti od doba godine osciliraju 27 i 31º sto omogućava kupanje tokom cele godine.

 • La Habana – Varadero: 150 Km.
 • La Habana ili Varadero – Pinar del Río: 175 km / 325 km
 • La Habana ili Varadero – Trinidad: 280 km / 365 km

Svaki putnik je odgovoran za sebe i u obavezi je da prati instrukcije lokalnog vodiča i predstavnika agencije, koji je tu da pazi na bezbednost putnika i da izbegne bilo koju opasnu situaciju. Pored toga, jedina vaša odgovornost je da uživate i da se što bolje provedete!

 • Sve uplate vrše se u dinarskoj protivvrednosti Evra na dan uplate po srednjem kursu NBS-a (mogućnost plaćanja: gotovinski, uplatom na rate, platne kartice – VISA, DINA, MAESTRO, MASTER):
 • GOTOVINSKI / UPLATE NA RATE: 250€ prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), zatim u jednakim mesečnim ratama do 70% vrednosti aranžmana do 35 dana pred put, 20 dana pred put isplata celokupnog aranžmana.
 • UPLATE PLATNIM KARTICAMA: 250€ prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), zatim u jednakim mesečnim ratama do 70% vrednosti aranžmana do 35 dana pred put, 20 dana pred put isplata celokupnog aranžmana.
 • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja agencije «Rapsody travel» od 01.10.2020. a koji su usklađeni sa YUTA standardima.
 • Fakultativni izleti se organizuju od strane lokalne turističke agencije. Organizator putovanja nije u stanju da kontroliše kvalitet izvođenja fakultativnih izleta i prema Opštim uslovima putovanja  nije odgovoran za njihovo izvođenje, te je putnik saglasan da sve svoje eventualne reklamacije i primedbe uputi direktno, na licu mesta, lokalnom organizatoru putovanja! Cene svih fakultativnih (neobaveznih) izleta su izražene u DOLARIMA ili lokalnoj valuti, a rezervacija i uplate se vrše predstavniku agencije tokom samog putovanja. U cenu svakog fakultativnog izleta je uključena ulaznica, prevoz autobusom tour-operatora i lokalni vodič. Fakultativni izleti organizuju se na bazi min 5 prijavljenih, osim u slučaju da je drugačije navedeno. Agencija zadržava pravo promene svih planiranih izleta po danima kao i njihove satnice, u zavisnosti od radnog vremena pojedinih lokaliteta.
 • Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom garantovan je samo iznos akontacije. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cene, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.
 • Aranžman je rađen na bazi minimuma od 10 putnika, a rok za otkazivanje od strane agencije je 7 dana pre početka putovanja.
 • Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom, zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Pasoši državljana Republike Srbije moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci).
 • Rapsody Travel preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog osiguranja u agenciji prema važećem cenovniku Uniqa osiguranja (Milutina Milankovica 134 Beograd) – osnovno osiguravajuće pokriće (obaveštenja i uputstva u vezi sa osiguranjem sadržana su u uslovima Uniqa osiguranja, koji su Vam na raspolaganju već prilikom uplate aranžmana). U slučaju zdravstvene intervencije (pozvati broj 011/36 36 955 centra za pomoć Uniqa osiguranja)
 • ORGANIZATOR PUTOVANJA:  RAPSODY TRAVEL D.O.O. LICENCA OTP 124/2021 kategorija A.
 • ZA SVE PROGRAME VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA ORGANIZATORA PUTOVANJA KOJI SE MOGU POGLEDATI NA LINKU ILI DIREKTNO U AGENCIJI.
 • Mole se putnici da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznaju sa programom putovanja,  opštim uslovima putovanja agencije Rapsody Travel DOO,  kao i sa opštim uslovima međunarodnog putnog osiguranja (UNIQA).

Pakovanje na Kubu znači poneti laganiju odeću, prilagođenu vašem odredištu. Ponesite kupaće kostime, pamučne duge rukave za zaštitu od sunca i kratke pantalone za plažu i šetnju, ali spakujte i ležernu dnevnu odeću za posete gradu  ili za ulazak u važne znamenitosti. Imajte na umu da je šetnja u kupaćem kostimu prihvatljiva na plaži, pored bazena ili na otvorenim mestima vašeg odmarališta, ali ne na ulicama, supermarketima ili odmaralištima. Spakujte nekoliko lepih odevnih predmeta za ručavanje i noćni život. Osim odeće, obavezno ponesite lekove na recept, ili drugu vrst terapije! Kremu za sunčanje, sunčane naočare i sredstvo protiv komaraca.

Kuba je specifičo odredište bez tržnih centara i dobro opremljenih prodavnica, stoga se potrudite da sve specifične potrebštine koje su vam neophodne ponesete sa sobom. Imajte na umu da će pojedini predmeti koštati više nego kod nas!

 • Da, nešto novca u svakom slučaju. Napojnice se očekuju u većini hotela.
 • U hotelima niže kategorizacije moguće je da se naplaćuje flaširana voda
 • Fakultativni izleti obično nisu u ceni aranžmana I plaćaju se na destinaciji!

Generalno, da.

Plate na Kubi nisu ni blizu zapadnim standardima, a radnici u turističkoj industriji oslanjaju se na savete za poboljšanje svojih prihoda kao što su ugodna iznenađenja za turiste poput peškira na vašem krevetu ili dodatne konzerve piva u frižideru.

Ako ste zadovoljni uslugom u vašem hotelu, možete ostaviti napojnicu za sobarice (na jastuku ostavite 1 USD) i druge zaposlene poput konobara u a-la-carte restoranima. 

Napojnica je obično u gotovini, ali zaposleni hotela cene i poklone, uključujući dečje predmete, odeću i parfeme

Generalno- NE Mnogi hoteli imaju vlastiti sistem za pročišćavanje vode.Poznato je da se smeštaji sa nižim kategorijama oslanjaju na zamrzivač kako bi ubio bakterije u kockicama leda – što može, ali ne mora delovati, zavisno od otpornosti bakterija na hladnoću.

 • Poseta glavnom gradu Havana – uključujući Trg Revolucije, šetalište Melakon, predivni centar grada
 • Kucu Ernesta Hemnigveja ili restoran Floriditu sa njegovom bistom za šankom
 • Probajte rum ili neki od koktela ovog specifičnog pića
 • Na severnoj obali posetite Varadero, poluostrvo divnih plaža i bogato opremljenih hotela
 • Zapadni deo zemlje-nacionalni park Vignales 
 • Trinidad-jedan od najbolje očuvanih kolonijalnih gradova na Kubi
 • Cigare… Kuba je ostrvo na kome se proizvode neke od najboljih cigara na svetu poput Cohibe, Partagasa, Romea i Julije. Posetite lokane farme ili specijalizovane fabrike u kojima se one proizvode. Upoznajte se sa  načinom proizvodnje i naučite kako se tompusi pravilno konzumiraju
 • Rum- beli ili crni svejedno, Kuba je kolevka ruma otuda i veliki broj koktela koji se od njega spravlja
 • Oprez-Da biste bili sigurni da ste dobili pravu stvar, kupujte samo od renomiranih prodavača.

 

U pojedinim hotelima je velika razlika izmedju regularne I eventualno prefered usluge, raspitajte se pre nego se odlučete kakav je slučaj u vašem hotelu

Nedaleko od turističkih oblasti se možete susresti sa siromašnim delovima u kojima će vam na ulici nuditi različite usluge 

Havana

Grand Aston La Habana
Un sofisticado refugio, contemporáneo y elegante, el nuevo GRAND ASTON La Habana muestra el estilo de vida moderno al más alto nivel, revelando una arquitectura de diseño único, habitaciones frescas, gastronomía ecléctica, inspiradores espacios para eventos, acogedoras instalaciones para relajación y bienestar incluyendo la espectacular piscina infinita con vistas a las aguas relucientes de la […]
Pab
Fitnes centar
Bazen na otvorenom
Restorani
Wi-Fi
Hotel PLus Vedado 500
Vedado 500 Hotel ofrece cambio de divisas y una zona para fumadores. El hotel cuenta con 21 habitaciones.Cada mañana se invita a los huéspedes al vestíbulo para desayunar. Hay un restaurante gastronómico que sirve comida local. El bar de vestíbulo le ayudará a disfrutar de su estancia. La Torre, Restaurante Las Clavellinas y La Roca […]
Vedado
The hotel, with its two towers, was built in a sober, elegant English style, during the popular building and tourist boom of the 50s. This beach hotel has a total of 203 rooms spread over 8 floors, of which 5 are triple rooms, 20 include king-size beds, 2 are junior suites, 2 are suites, 2 […]
Dvokrevetne sobe
Junior apartmani
Mastercard
Visa
Gradski hotel
Resort
Istorijski hotel
Romantični hotel
Dizajnerski hotel
Kupatilo
Telefon sa direktnim biranjem
Tryp Habana Libre
Smešten u srcu prestonice, hotel Trip Habana Libre (četiri zvezdice) nudi spektakularni panoramski pogled na grad i more, jer se uzdiže na 137 metara nadmorske visine. Zauzima amblematičnu stambenu zgradu sa 25 spratova, sagrađenu 1958. godine, što je čini referentnim smeštajem za organizovanje konvencija i svih vrsta događaja. Ukrašena je originalnim kubanskim slikama. Hotel Trip […]
Dvokrevetne sobe
Junior apartmani
Suites
Mastercard
Visa
Gradski hotel
Kupatilo
Tuš
Kada
Fen za kosu
Telefon sa direktnim biranjem
Telegrafo
The historic city hotel was established in 1860 and was then located on Calle Amistad. Around 1888, it was relocated to its present position on the busy corner of Prado and Neptuno streets. In 1911 the hotel was completely rebuilt, and when it reopened it was regarded by the press of the day as the […]
Dvokrevetne sobe
Junior apartmani
Sobe prilagođene slabo pokretnim osobama
Ec
JCB
Diners club
Mastercard
Visa
Prekidači
Učiteljica
Visa electron
Saint John's
Ovaj hotel nudi aranžman za medeni mesec
Hotel Vedado / Saint John’s hotel (tri zvezdice) nalazi se u okrugu Vedado, Havana. Ulica se zove „„ O ““ i nalazi se između 23 i 25. Ulice. Pored toga, nekoliko metara dalje, naći ćeete Malecon promenadu i aveniju La Rampa, kao i Univerzitet u Havani. Druga zanimljiva mesta za turiste su Trg revolucije i […]
Dvokrevetne sobe
Junior apartmani
Mastercard
Visa
Gradski hotel
Romantični hotel
Kupatilo
Tuš
Telefon sa direktnim biranjem
Satelitska TV / Kablovska TV
Francuski krevet
Roc Presidente
Ovaj hotel nudi aranžman za medeni mesec
Hotel Roc Presidente (četiri zvezdice), smešten je u srcu Havane i kombinuje komfor i eleganciju. Samo 200 metara od pristaništa, sagrađena je najviša zgrada u prestonici Kube u okviru koje je i ovaj hotel. Predmeti iz bogate kubanske istorije ukrašavaju njenu unutrašnjost, čineći je čarobnim mestom za uživanje u nezaboravnom boravku i upijanju istorije i […]
Menjačnica
Kafić
Pab
Restorani
Klimatizovani restoran
Prostor za nepušače u restoranu
Prostor za pušenje u restoranu
Stolice za bebe
Pristup internetu
Bazen na otvorenom
Bazen sa slatkom vodom
Raquel
This elegant, leading hotel is known for its harmonic Art Nouveau style. The beauty and sensuality go hand in hand with the romantic atmosphere, which combines impressively with eclectic elements of the architecture. The biblical name and some of the spaces allegorically reflect Hebrew culture. The building was constructed in 1905 for use as offices, […]
Dvokrevetne sobe
Junior apartmani
Terasa
Mastercard
Visa
Gradski hotel
Istorijski hotel
Kupatilo
Kada
Fen za kosu
Telefon sa direktnim biranjem

Provera cena i raspoloživosti

?Širok spektar polazaka čarter letovima iz Madrida!
Paket aranžman sa letovima Air Serbia do Madrida i smeštajem u Madridu za sve polaske nedeljom!

Grand Aston La Habana

Opis hotela

Un sofisticado refugio, contemporáneo y elegante, el nuevo GRAND ASTON La Habana muestra el estilo de vida moderno al más alto nivel, revelando una arquitectura de diseño único, habitaciones frescas, gastronomía ecléctica, inspiradores espacios para eventos, acogedoras instalaciones para relajación y bienestar incluyendo la espectacular piscina infinita con vistas a las aguas relucientes de la icónica Bahía de La Habana.  Desde opciones locales hasta internacionales, explore una selección inigualable de exquisitos restaurantes y bares que se han convertido en las nuevas atracciones de la ciudad. Para  una experiencia única de rejuvenecimiento y relajación, sumérjase en exóticas técnicas de curación asiática en Spa Ubud, el único y auténtico spa balinés de La Habana.

Elevándose hacia el cielo cubano y sobre el legendario Malecón, este oasis urbano tiene una ubicación ideal en el área comercial de Vedado, el distrito central de negocios de la capital, cerca de oficinas, tiendas, restaurantes y entretenimiento.

600 elegantes habitaciones y suites rinden homenaje a la rica historia del Vedado y cuentan con los estándares internacionales que incluyen televisión de pantalla plana, aire acondicionado, minibar, caja de seguridad, plancha y tabla de planchar, báscula y secador de pelo.

En el corazón del distrito central de negocios, nuestras modernas instalaciones para eventos hacen que las reuniones y eventos sean memorables. Con capacidad para 80 invitados, nuestros acogedores salones Sumatra, Java y Bali están listos para darle la bienvenida. El hotel también es el primero en La Habana en albergar una sucursal bancaria.

El hotel ofrece opciones gastronómicas realmente extraordinarias, ya sea que busque realizar reuniones de negocio, encuentros sociales o cenas románticas junto a la bahía. Disfrute de nuestro buffet orgánico con comidas para balancear el espíritu en Viva con una variedad de sabores internacionales y recetas únicas saludables. Oro, representa el concepto de restaurante Cocina de Autor en La Habana y ofrece inspiradoras creaciones gastronómicas del chef ejecutivo del hotel, uno de los diez mejores chefs del Caribe. Para vibrar durante el verano con nuestro DJ de la casa, la mejor hamburguesa artesanal de la ciudad y elaborados cócteles con las increíbles vistas de la bahía de La Habana no busque más allá de Bahía, ubicado en el nivel de la piscina. El lobby bar Ventanas es relajante y atractivo, mientras que Infused es el primer bar de mixología de alta gama en Cuba. Una verdadera maravilla es Havana 92, ubicado en el nivel 24 para disfrutar de las puestas de sol más impresionantes sobre la bahía. Relájese con ritmos sensuales, cócteles clásicos y la mejor selección de vinos en uno de los lugares más altos de la ciudad. Para una dosis rápida de cafeína, visite el coffee shop Insomnia.

Deléitese en nuestra piscina infinita panorámica, revitalícese en el gimnasio abierto las 24 horas o déjese mimar en el salón de belleza.

Sadržaj

Pab
Fitnes centar
Bazen na otvorenom
Restorani
Wi-Fi

Hotel PLus Vedado 500

Opis hotela

Vedado 500 Hotel ofrece cambio de divisas y una zona para fumadores. El hotel cuenta con 21 habitaciones.Cada mañana se invita a los huéspedes al vestíbulo para desayunar. Hay un restaurante gastronómico que sirve comida local. El bar de vestíbulo le ayudará a disfrutar de su estancia. La Torre, Restaurante Las Clavellinas y La Roca se encuentran cerca.Se puede llegar al Vedado 500 Hotel en 25 minutos en coche del Aeropuerto Internacional Jose Marti.

Situado en el barrio Vedado. Fortress of San Carlos de la Cabana se encuentra a 3.5 km del alojamiento, mientras que El Malecon está a 3.4 km. Está situado a 3 km del centro de La Habana.Está a un corto paseo de Castillo de la Real Fuerza y Comunidad hebrea de La Habana Beth Shalom.

Se ofrecen habitaciones con un minibar, Wi-Fi y un teléfono para la comodidad de los huéspedes. Cada cuarto está equipado con un baño privado.

Sadržaj

Vedado

Opis hotela

The hotel, with its two towers, was built in a sober, elegant English style, during the popular building and tourist boom of the 50s. This beach hotel has a total of 203 rooms spread over 8 floors, of which 5 are triple rooms, 20 include king-size beds, 2 are junior suites, 2 are suites, 2 are mini-suites and 3 are for other uses. The hotels amenities include a lobby with a currency exchange desk. Furthermore the hotel has its own lobby bar, snack bar, buffet restaurant (just for breakfast), à la carte restaurant, café and Internet access. Room service rounds up the facilities. For centuries, the thick forest that originally covered this area served as a refuge for pirates and buccaneers. Now, this hotel is located at the heart of the most modern part of Havana, in the Vedado district. Just steps away from the Rampa, one of the most important streets in Havanna and the address of numerous ministries, galleries, shops, handicraft markets and various entertainment options. All the rooms include an en suite bathroom, a direct dial telephone, satellite TV and a hire safe. The air conditioning is centrally regulated. Guests may serve themselves at the breakfast buffet. There is a set menu offered at lunch and in the evenings there is an à la carte menu on offer. MasterCard and VISA are both accepted in the hotel. Visitors have the opportunity to use the indoor pool and the massage services while staying at the hotel as well as the sauna.

Sadržaj

Dvokrevetne sobe
Junior apartmani
Mastercard
Visa
Gradski hotel
Resort
Istorijski hotel
Romantični hotel
Dizajnerski hotel
Kupatilo
Telefon sa direktnim biranjem
Satelitska TV / Kablovska TV
Centralni klima uređaj
Sef
Recepcija
Menjačnica
Restorani
Pristup internetu
Sobna usluga
Medicinska služba
Zatvoreni bazen
Bazen sa slatkom vodom
Sauna
Usluga masaže
Bufet doručak
Ručak iz menija po izboru
A la carte večera

Tryp Habana Libre

Lokacija

Smešten u srcu prestonice, hotel Trip Habana Libre (četiri zvezdice) nudi spektakularni panoramski pogled na grad i more, jer se uzdiže na 137 metara nadmorske visine. Zauzima amblematičnu stambenu zgradu sa 25 spratova, sagrađenu 1958. godine, što je čini referentnim smeštajem za organizovanje konvencija i svih vrsta događaja. Ukrašena je originalnim kubanskim slikama.

Hotel Trip Habana Libre nalazi se u četvrti La Rampa, na 2,7 kilometara od Stare Havane i 4 kilometra od železničke stanice, La Coubre. Njegova fasada prepoznatljiva je sa velikom freskom umjetnice Amelije Pelaez, što joj daje elegantan stil koji je istovremeno neformalni. Veoma je blizu poznatog salona sladoleda Coppelia i Univerziteta u Havani, a u okolini ćete pronaći pozorišta, bioskope, tržne centre i druga zanimljiva mesta u gradu.

Gastronomija

El Barracon nudi mogućnost uživanja u tradicionalnoj kreolskoj kuhinji. Las Antillas je specijalizovan za internacionalnu kuhinju, a Polinesio za azijsku kuhinju. La Rampa je kafeterija iz koje se pruža spektakularan pogled na El Vedado; Sierra Maestra je restoran smešten na 25. spratu iz koga se može razmišljati o Havani, uz uživanje u međunarodnoj gurmanskoj kuhinji; i Las Canitas i El Patio su dve kafeterije koje se nalaze u oba predvorja hotela. Takođe poseduje klub sa pokretnim krovom koji se uvlači i predivnim pogledom na more.

Smeštaj

Hotel poseduje 570 soba i diskretnih apartmana koji imaju sve pogodnosti, poput mini bara, kablovske televizije, klima uređaja ili dnevnog boravka. Neki su ukrašeni radovima lokalnih umetnika.

Trip soba: 60 ​​kvadratnih metara, topla i funkcionalna. Ima krevete tipa francuski ležaj ili dva odvojena kreveta kao i elektronski sef. Ima predsoblje i zastakljen balkon sa kojeg se uživa u spektakularnom pogledu na grad.

Trip panoramska soba: opremljenost ovih udobnih soba ista je kao i u prethodnom modelu( trip soba), s razlikom što ova, na 60 kvadratnih metara, uključuje terasu. Neke od ovih soba povezane su, u slučaju da odlučite da putujete kao porodica.

Panoramski pogled Premium Guestroom: kompletno su preuređene i imaju savremen dizajn. Takođe 60 m2, imaju balkon s kojeg se vidi magija kojom grad odiše, kao i sve pogodnosti koje nudi usluga Trip Habana Libre.

Junior Suite: raspoređeni su od četvrtog sprata do 24. i zauzimaju uglove zgrade. Dva komunikacijska prostora opremljena svim detaljima kako bi vaš boravak bio nezaboravan doživljaj. Prostiru se na površini od 120 kvadratnih metara, a dnevni boravak i spavaća soba imaju terasu.

Dvokrevetne sobe
Junior apartmani
Suites
Mastercard
Visa
Gradski hotel
Kupatilo
Tuš
Kada
Fen za kosu
Telefon sa direktnim biranjem
Satelitska TV / Kablovska TV
Pristup internetu
Minibar
Frižider
Francuski krevet
King size krevet
Individualni klima uređaj
Sef
Balkon
Terasa
Prilagođeno slabo pokretnim osobama
Klima uređaj u zajedničkim prostorijama
Kafić
Berbernica
Pab
Diskoteka / Noćni klub
Restorani
Sobna usluga
Perionica
Medicinska služba
Parking
Garaža
Bazen na otvorenom
Ležaljke
Suncobrani
Američki i / ili Ruski bilijar
Bufet doručak
Dijetalna hrana

Telegrafo

Opis hotela

The historic city hotel was established in 1860 and was then located on Calle Amistad. Around 1888, it was relocated to its present position on the busy corner of Prado and Neptuno streets. In 1911 the hotel was completely rebuilt, and when it reopened it was regarded by the press of the day as the most modern hotel in the city and ranked amongst the top eleven hotels in Latin America. The hotel of today combines modern and colonial elements in its architecture to create a wonderful unity of present and traditional styles. On offer are a total of 63 comfortable guest rooms with excellent views out over the city. The inner courtyard with the original brickwork of its arches forms an interesting contrast to the new design features. The hotel has a large ceramic mural in the form of a collage, showing elements of Havanas colonial architecture and a fountain which appears to magnify the courtyard and its surrounding ruins. There are 54 standard rooms, three suites, and six junior suites available, in addition to a lobby area with a reception desk manned around the clock, a hotel safe, a cloakroom, a currency exchange facility, and lift access. Guests at this air-conditioned establishment may also take advantage of the restaurant, the snack bar, shop. Also available here is room service (charges apply), a public Internet connection (charges apply), and parking for those arriving by car (charges apply). A famous institution in Havana since 1888, this hotel has since the early 20th century been considered one of the best in all Latin America. It lies directly beside the beach and is only a few minutes on foot from the “”Museo de Bellas Artes””, the “”Capitolio””, and the “”Gran Teatro de La Habana””, famous for presenting the best opera and ballet performances in the city. All rooms are fitted with an en suite bathroom with a bathtub and hairdryer, centrally regulated air conditioning, a double or king-size bed, cable TV, a telephone, a room safe, a minibar, and either a balcony or terrace as standard. The elegant hotel restaurant specialises in Cuban and international haute cuisine. Its decoration creates a unique place with a classical ambience, ready to welcome guests back at any time. Its appointment with modern furniture creates a timeless atmosphere in the halls with stained glass windows. The restaurant is situated on the ground floor of the building and offers guests a breakfast buffet or an individual breakfast, lunch à la carte, lunch from a set menu (offered for groups), and a set menu in the evening. MasterCard and VISA are accepted as methods of payment.

Sadržaj

Dvokrevetne sobe
Junior apartmani
Sobe prilagođene slabo pokretnim osobama
Ec
JCB
Diners club
Mastercard
Visa
Prekidači
Učiteljica
Visa electron
Jednokrevetni
Gradski hotel
Istorijski hotel
Kupatilo
Kada
Fen za kosu
Telefon sa direktnim biranjem
Satelitska TV / Kablovska TV
Minibar
Francuski krevet
King size krevet
Centralni klima uređaj
Sef
Balkon
Prilagođeno slabo pokretnim osobama
Kupatilo prilagođeno slabo pokretnim osobama
Klima uređaj u zajedničkim prostorijama
Recepcija
24-satna recepcija
Menjačnica
Garderober
Kafić
Prodavnice
Pab
Prostori za sastanke i događaje
Restorani
Klimatizovani restoran
Prostor za nepušače u restoranu
Prostor za pušenje u restoranu
Stolice za bebe
Mrežna pokrivenost za mobilne telefone
Pristup internetu
Sobna usluga
Usluga pranja veša
Parking
Noćenje sa doručkom
Polu pansion
Pun pansion
Bufet doručak
Doručak
A la carte ručak
Ručak iz menija po izboru
A la carte večera
Dijetalna hrana
Specijalni paketi

Saint John's
Ovaj hotel nudi aranžman za medeni mesec

Lokacija

Hotel Vedado / Saint John’s hotel (tri zvezdice) nalazi se u okrugu Vedado, Havana. Ulica se zove „„ O ““ i nalazi se između 23 i 25. Ulice. Pored toga, nekoliko metara dalje, naći ćeete Malecon promenadu i aveniju La Rampa, kao i Univerzitet u Havani. Druga zanimljiva mesta za turiste su Trg revolucije i zgrada Kapitola, obe udaljene samo 3 km. Međunarodni aerodrom Jose Marti se nalazi na 22 km od hotela. Centralna lokacija Vedado / Saint John’s je odlična i neponovljiva.

Gastronomija

– Restoran La Plaza: ovaj restoran nudi buffet doručak od 07:00 do 10:00. Specijalizirajući se za tradicionalne kubanske okuse, nudi i međunarodne specijalitete.

– Restoran Chez Vedado: ovaj restoran nudi i ručkove i a la carte večere i otvoren je od 12:30 do 22:00.

– El Cortijo Restaurant: prostrani restoran sa svečanim dress codeom koji nudi ukusna a la carte jela.

– Restoran Marakas: takođe sa širokim rasponom jela po narudžbi.

– Lobbi bar – El Rincon del Feeling: ovaj bar je otvoren 24 sata na dan i specijalizovan je za alkoholna pića i koktele sa dostupnim bar snekovima.

– Snack Bar Parrillada: ovaj bar nudi gostima izbor jela i laganih jela za uživanje između obroka, kao i asortiman pića. Kao što mu ime kaže, specijalizovan je za hranu sa roštilja.

– Noćni klub Pico Blanco: specijalizovan za alkoholna pića i otvoren je od utorka do nedelje od 22:00 do 03:00. Ovaj klub nalazi se na 15. spratu hotela i ima fantastičan pogled na grad, kao i živu muziku do ranih časova.

Sadržaj

Ima raznoliku ponudu. Pored bazena, barova i restorana postoje i sala za sastanke, liftovi, sauna, sala za priredbe, teretana, parking, noćni klub, kafe i butik. Među dodatnim uslugama koje ovaj hotel nudi su doplatni internet, sef i usluga masaže.

Dvokrevetne sobe
Junior apartmani
Mastercard
Visa
Gradski hotel
Romantični hotel
Kupatilo
Tuš
Telefon sa direktnim biranjem
Satelitska TV / Kablovska TV
Francuski krevet
Centralni klima uređaj
Sef
Recepcija
Menjačnica
Prodavnice
Pab
Restorani
Pristup internetu
Sobna usluga
Medicinska služba
Bazen na otvorenom
Bazen sa slatkom vodom
Zabavne aktivnosti
Bufet doručak
Ručak sa švedskim stolom
Večera sa švedskim stolom

Smeštaj

Standardna dvokrevetna soba: ovu sobu možete rezervisati ili uz kontinentalni doručak ili sa uključenim doručkom i ručkom ili večerom, u slučaju da želite uživati u najboljim ponudama.

Superior soba: ovo je prostranija soba koja može primiti više gostiju, ima sličan dizajn i vrlo je lagana i prozračna. Ovu sobu možete takođe rezervisati doručkom ili doručkom i ručkom ili večerom.

Roc Presidente
Ovaj hotel nudi aranžman za medeni mesec

Lokacija

Hotel Roc Presidente (četiri zvezdice), smešten je u srcu Havane i kombinuje komfor i eleganciju. Samo 200 metara od pristaništa, sagrađena je najviša zgrada u prestonici Kube u okviru koje je i ovaj hotel.

Predmeti iz bogate kubanske istorije ukrašavaju njenu unutrašnjost, čineći je čarobnim mestom za uživanje u nezaboravnom boravku i upijanju istorije i kulture ove karipske zemlje. Pored toga, većina njegovih soba nudi spektakularni pogled na more.

Hotel Roc President smešten je u srcu Havane. Od Stare Havane je udaljen 5 kilometara, a od Muzeja revolucije 4 km. Ovaj luksuzni smeštaj, koji nudi svojim gostima mogućnost ostavljanja automobila u privatnoj garaži na otvorenom.

Možete uživati u jedinstvenom iskustvu ako se odlučite za njegove pogodnosti prilikom rezervisanja boravka. Postaće baza iz koje možete posetiti sve ikonične uglove Havane.

Hotel sadrži 158 soba i apartmana koji pružaju nekolicinu usluga, poput besplatnog Wi-Fi-ja, satelitske televizije, mini-frižidera i sefa. Sobe i apartmani su prostorni, a njihova elegancija proizilazi iz njihovog dekora umetničkim delima lokalnih umetnika.

Gastronomija

Unutar hotela Roc President nalaze se dva restorana u kojima klijenti mogu uživati u izuzetnoj kuhinji sa specijalitetima iz kubanske kuhinje ili se odlučiti za internacionalna jela na bazi švedskog stola.

Sadržaj

Otvoreni bazen ima solarijum koji nudi udobne ležaljke i suncobrane i, u neposrednoj blizini, terasu Gran Cafe, na kojoj možete popiti piće dok uživate u predivnom odmoru u centru Havane. Osim toga, u predvorju hotela možete se opustiti u Piano baru uz zvuk dobre kubanske muzike

Menjačnica
Kafić
Pab
Restorani
Klimatizovani restoran
Prostor za nepušače u restoranu
Prostor za pušenje u restoranu
Stolice za bebe
Pristup internetu
Bazen na otvorenom
Bazen sa slatkom vodom
Snack / Bar pored bazena
Ležaljke
Suncobrani
Solarijumska terasa
Usluga masaže
Noćenje sa doručkom
Polu pansion
Pun pansion
Bufet doručak
Ručak sa švedskim stolom
Večera sa švedskim stolom
A la carte večera
Dijetalna hrana
Specijalni paketi
Smešten na glavnom putu
Prilog zgrada
Pojedinačne sobe
Dvokrevetne sobe
Suites
Sobe prilagođene slabo pokretnim osobama
Dvorište
Terasa
Mastercard
Visa
Gradski hotel
Romantični hotel
Dizajnerski hotel
Kupatilo
Tuš
Kada
Fen za kosu
Telefon sa direktnim biranjem
Satelitska TV / Kablovska TV
Minibar
Mini frižider
Francuski krevet
King size krevet
Centralni klima uređaj
Individualni klima uređaj
Sef
Prilagođeno slabo pokretnim osobama
Kupatilo prilagođeno slabo pokretnim osobama
Klima uređaj u zajedničkim prostorijama
Recepcija
24h mogućnost naplate usluge
24-satna recepcija

Smeštaj

Dvokrevetna soba: ima dva odvojena kreveta i na zahtev može primiti krevet. Savršeno klimatizovan prostor sa velikim prozorima koji gledaju na more.

Dvokrevetna soba za jednokrevetnu upotrebu: ugodan smeštaj za one koji traže privatnost i udobnost. Sa jednim velikim krevetom za jednu osobu, savršenim za opuštanje u mirnom okruženju nakon uživanja u najatraktivnijim lokalitetima u glavnom gradu Kube.

Trokrevetna soba: kapaciteta za dve odrasle osobe i jedno dete, sadrži dva odvojena kreveta i dečiji krevet. Idealno je za one koji odluče da putuju kao porodica.

Suite: dizajniran da ponudi jedinstveno iskustvo onima koji ga rezervišu, ova soba ima veliki krevet i takođe kauč na razvlačenje. Sa spektakularnim pogledom na more.

Raquel

Opis hotela

This elegant, leading hotel is known for its harmonic Art Nouveau style. The beauty and sensuality go hand in hand with the romantic atmosphere, which combines impressively with eclectic elements of the architecture. The biblical name and some of the spaces allegorically reflect Hebrew culture. The building was constructed in 1905 for use as offices, shops and a textile warehouse. It was extended in 1908 to its current size. In later years the building housed the Cuban Chamber of Commerce as well as the headquarters of Industries and Navigation. Renovated in 2001, this 3-storey hotel features a terrace as well as a total of 25 rooms, including 4 junior suites. Guests are offered a lobby with lift, a safe, a cloakroom and a reception which is open 24 hours. Furthermore, the historic air-conditioned hotel includes a restaurant with highchairs and Internet connection (for an additional fee). A laundry service and room service are also available (charges apply). A car park is also available. This hotel is situated only a stones throw from the chocolate museum (about 100 m) as well as the old square and the San Francisco Square. The train station, the beach and the bus stop may all be found close to the hotel. Havanas national museum of photography, Fototeca de Cuba, is only 150 m away, whilst the Basilica Menor del Convento de San Francisco de Asis is 200 m from the hotel. The rooms are en suite and come with a hairdryer, a minibar, a direct dial telephone, satellite/cable TV, a safe, a balcony or terrace and a double or king-sized bed all come as standard. The air conditioning is centrally regulated. Guests may serve themselves at the breakfast buffet. At lunchtime and in the evenings, guests may select dishes from an à la carte menu and at lunch a set menu is additionally available. Guests may book either a half board stay or bed and breakfast. The hotel has its own sauna and a gym. A message service may also be taken advantage of (extra charge). The nearest tennis court lies about 50 metres from the hotel. MasterCard and VISA are accepted in the hotel.

Sadržaj

Dvokrevetne sobe
Junior apartmani
Terasa
Mastercard
Visa
Gradski hotel
Istorijski hotel
Kupatilo
Kada
Fen za kosu
Telefon sa direktnim biranjem
Satelitska TV / Kablovska TV
Minibar
Francuski krevet
King size krevet
Centralni klima uređaj
Sef
Dnevna soba
Balkon
Recepcija
24h mogućnost naplate usluge
24-satna recepcija
Garderober
Prodavnice
Pab
Restorani
Stolice za bebe
Mrežna pokrivenost za mobilne telefone
Pristup internetu
Sobna usluga
Usluga pranja veša
Prilagođeno slabo pokretnim osobama
Parking
Sauna
Solarijumska terasa
Usluga masaže
Fitnes centar
Noćenje sa doručkom
Polu pansion
Pun pansion
Bufet doručak
Doručak
A la carte ručak
Ručak iz menija po izboru
A la carte večera

Rezervacija

Ime hotela:

Destinacija

Tip sobe:

Cena:

Datum polaska: 27/01/2023