Dominikanska republika

Dominikanska Republika je najposećenija destinacija na Karibima. Okružena Atlantskim okeanom i Karipskim morem, tropska klima , prelepi krajolik i eklektičan spoj privlače posetioce iz celog sveta.

Poznata uglavnom po svom prijatnom stanovništvu, plavim vodama, plažama s belim peskom, intrigantnoj istoriji i bogatoj kulturi. Dominikanska Republika je smeštena je u Karipskom moru u arhipelagu Velikih Antila, na ostrvu Hispaniola. Na severu se graniči s Atlantskim okeanom, na jugu Karipskim morem. Istočno od ostrva nalazi se Portoriko, a sa zapada Kuba. Ona zauzima istok , tacnije dve trećine ostrva Hispaniola, a ostatak ostrva deli sa Republikom Haiti. Potice iz Santo Dominga, sadasnjeg glavnog grada koji je ime dobio po španskom Svetitelju Domeniku Guzmanu, osnivaču Dominikanskog reda.

Rapsodyexotic u svojoj ponudi nudi netaknuti deo pravih Kariba-Bayahibe i prostor na sudaru okeana I Karipskog mora-Punta Canu

Prva pomisao na ovu Karipsku zemlju su predivne plaže, I zaista jeste tako, ima ih preko 1600km ali pored plaža Dominikanska Republika pruža jos mnogo toga. Quisqueya, kako dominikanci nežno nazivaju svoj dom – znači „majka svih zemalja“ – DR je zemlja superlativa. Ovo je prvo trajno špansko naselje u Americi ili „Novom svetu“, dolaskom Kristofora Kolumba pri njegovom prvom putovanju 1492. 

Osim što je DR odabrao kao jedino prebivalište u regiji – zemlju blagoslovljenu plodnom zemljom i nalazište zlata – Kolimbo i španska kruna koristili su zemlju kao početnu tacku za osvajanja širom Kariba i Amerike. Prvi grad Amerike, Santo Domingo, glavni je grad DR, konstantno se siri i napreduje, čuvajući svoju istoriju i originalnu špansku arhitekturu. 

Dominikanska republika se svrstava među najegzotičnije karipske zemlje, šarenoliki pejzaž se menja od najvišeg vrha u regionu, Pico Duarte, do najniže tacke, Lago Enriquillo. Kulturni sastav zemlje je šaren- taino, evropsko i afričko – uključuje I raznoliku populaciju koja je u DR doseljena u 19. veku, od jevrejske i japanske zajednice do afro-karipskih grupa. Demokratska nacija sa preko 10 miliona stanovnika ima teritoriju koja se prostire na 48.442 kvadratnih kilometara! 

Njene obale okrenute su prema Karipskom moru na jugu i Atlantskom okeanu na severu. Od 2017. godine 6.187.542 noćenja posetilaca i više od 1.100.000 putnika na krstarenjima dolazi svake godine u Dominikansku Republiku. Dominikanska Republika dom je 29 nacionalnih parkova. Najznačajnija reka je Yaque del Norte Jedan od najlepših plovnih puteva u DR bez sumnje je Río Chavón u La Romani – možete uskočiti na vožnju brodom kako biste doživeli njenu lepotu I izbliza videti predeo u kom je snimljen film Apokalipsa sada. 

Uz put, možete iskusiti jedinstvenu strast dominikanaca prema muzici i plesu – merengue, bachata i sin – raznovrsnoj gastronomiji koja vas vodi daleko od pirinča i pasulja,ljubavi prema bejzbolu, porodici i gostoprimstvu. Zajedno, oni čine bit dominikanskog duha.

Dominikanska republika ima preko 1600 km predivnih plaža, a mi vas vodimo na neke od najlepših

Turistička plaža sa zlatnim peskom na toplom letnjem suncu? Da molim. Playa Minitas je ukotvljena u oblasti La Romana. To je privatna plaža, kao deo turističke oblasti Casa de Campo. Plaža je savršena za porodičnu zabavu, sa mirnim delovima za kupanje, aktivnostima za najmlađu u La Palapi, te mnoštvom vodenih sportova, uključujući veslanje, kajak i ronjenje!

U Puerto Plati, jednom od poznatih gradića na plaži Dominikanske Republike, nalazi se parče raja. Playa Dorada je možda najpoznatija plaža na severnoj strani ostrva, koja nudi luksuzna odmarališta tako da možete iskočiti iz svoje sobe u plave vode Kariba. Uživajte u besplatnim javnim plažama Playa Dorade, mekom pesku i vodi savršenoj za sportske aktivnosti. Idite na kupanje, ulovite neku ribu, idite na ronjenje ili isprobajte jedrenje na dasci. Većina naselja u tom području iznajmće opremu gostima.

Ako tražite mir, našli ste ga u Playa Rincon. Izolovana plaža nalazi se u provinciji Samana Dominikanske Republike, na malom poluostrvu prema severnoj strani ostrva. Playa Rincon je lako dostupna brodom iz obližnjeg grada Las Galeras, što je čini skrivenim draguljem i savršenim za vaš odmor na plaži. Lezite na meki, beli pesak, natopite se prozračnom, tirkiznom vodom u tri kilometra netaknute obale. Plaža nudi neke lokalne restorane, ali nećete videti odmarališta ili klubove koji su sve prisutniji na drugim plažama.

S druge strane poluostrva  Playa Rincon nalazi se još jedan skriveni dragulj. Cayo Levantado je malo ostrvo usred Samananskog zaliva. Ostrvo, poznato i kao ostrvo Bacardi, dostupno je brodom iz grada Samana. Čitavo je ostrvo veliko samo nešto više od jedne kvadratne milje, ali prepuno je netaknutih plaža koje nalikuju nečemu iz snova. Cayo Levantado sadrži dve glavne plaže; jedna je javna  s mnoštvom lokalnih, autentičnih barova i restorana, a druga je privatna plaža za goste hotela Gran Bahia Principe Cayo Levantado.

Na severnoj obali Dominikanske Republike nalazi se plaža i odmaralište Playa Grande. Privatna plaža na 2.000 sa dva glavna odmarališta, spa centrom, golf terenom, klubovima na plaži i, naravno, plavim morem. Područje je izvrsno za planinarenje oko peščanih plaža, ronjenje u bistro plavim vodama, ribolov u obližnjim rekama, jahanje i jedrenje na dasci. Ako želite osećaj letovanja bez gužve u starijim odmaralištima tog područja, onda je Playa Grande savršena.

Punta Cana  je jedna od najpoznatijih plaža i kompleks odmarališta u zemlji. Sa toliko lepih plaža u Dominikanskoj republici na ovom području, teško je izabrati onu koja se najviše ističe – ali plaža Bavaro  je jedna od najboljih u Punta Cani. “Playa Bavaro”, kako je poznato na španskom, je najnaseljenije područje plaže u regiji Punta Kana, s mnoštvom vrhunskih restorana, barova, hotela i trgovina, koji nude  pogodnosti za luksuzne putnike koji traži povoljne opcije. Plaža nudi koralne grebene za ronjenje, zabave na brodu, avanture u kajaku i još mnogo toga.

Porodična plaža savršena za odmor ili samo jednodnevni izlet iz Santo Dominga. Playa Boca Chica je nešto manje od sat vremena izvan glavnog grada, što je čini jednim od najpristupačnijih u zemlji. Voda na plaži je plitka pa je odlična za porodice s malom decom, dok će ljubitelji sporta voleti jedrenje i odbojku koji su popularni na plaži. Područje je idealno i za lokalno ulovljene morske plodove, kao i za promatranje ptica u mangrovima La Matica.

Neverovatne plaže, veličanstvena priroda, fascinantna kultura i istorija čine Dominikansku Republiku idealnom destinacijom za romantična slavlja, venčanja i medeni mesec. Otprilike 1.000 km obale prekrivene čistim plažama od belog peska privlače pažnju budućih, dok raznovrsni sofisticirani smeštaji čine Karibe drugim idealnim mestom za venčanje iz snova ili medeni mjesec koji odgovara svakom stilu i budzetu

Sa sjajnim plažama, toplom vodom, raznovrsnim aktivnostima i mnogim atrakcijama, Dominikanska Republika je raj za decu i pravi Eden za odrasle koji žele pobeći i odmoriti se. Ljubazni i gostoljubivi ljudi, bujna priroda, egzotične životinje, golf i luksuzna odmarališta s prostranim sadržajima omogućavaju vam uživanje u jedinstvenom odmoru punom uzbuđenja.

Usudite se testirati svoju snagu: popeti se na najviši vrh Kariba, zaroniti u tajanstvene morske dubine, ići na rafting, surfati, surfovati, jedriti na dasci paragliding, ribolov, kanjoning i još mnogo toga, tokom posete parkovima. Tu je avantura za sve.

Dominikanska Republika nudi atraktivno i jedinstveno iskustvo putovanja za konferencije, sastanke, skupove i profesionalne događaje.Ova šarmantna zemlja ima nenadmašni niz jedinstvenih smeštaja, moderne infrastrukture, napredne tehnologije i prvoklasnih usluga kako bi se osigurao uspeh vašeg događaja.

Ovde se vreme zaustavlja i nema žurbe ni brige. Dominikanska Republika je zemlja u kojoj možete zaboraviti sve, povratiti snagu i ponovno naći svoj unutrašnji mir.

 • Potrebno je da na aerodromu u Madridu budete 3h pre leta na terminalu 4.
 • Na monitorima proveravate šaltere za čekiranje leta aviokompanije Evelop za Punta Canu.
 • Pasoš mora da bude važeći još šest meseci od datuma povratka.
 • Dozvoljeni čekirani prtljag na letu je 23 kg plus ručni do 10 kg.
 • U toku leta obroci i osveženje se poslužuju dva puta. Preporučujemo da ponesete vaše slušalice, u avionu ih naplaćuju
 • Po sletanju i završetku pasoške kontrole odlazite do saltera JOLIDEY/QUELONE, pokazujete im vaučere, a oni vas usmeravaju ka busu koji vas transferiše do hotela.
 • Tokom transfera predstavnici Jolideya će vam zakazati info sastanke, a pretposlednjeg dana ćete na info tabli hotela dobiti vreme povratnog transfera.
 • Let od Madrida do Havane traje 10h i 20 min, a let od Havane do Madrida traje 8h i 40 min.

Za državljane Republike Srbije potrebna je viza I može se pribaviti na graničnim prelazima pre pasoške kontrole I ona iznosi 10USD. Rok važenja pasoša pri turističkim putovanjima mor biti najmanje 6 meseci od datuma ulaska u zemlju. Imigracioni organi uzeće polovinu propusnice prilikom ulaska, a drugu polovinu prilikom izlaska iz zemlje, te je potrebno da turisti sačuvaju drugi deo.

Zvanična valuta je Dominikanski pesos koji se sastoji od 100 centavosa. Mnoga mesta primaju I američke dolare. Posebno je popularna novčanica od 1USD za davanje napojnica. Zakon obavezuje promenu od minimalno 100USD po putniku, kontrole mogu biti iznenadne tako da je najbolje kod sebe čuvati potvrdu iz menjačnica- Casas de Cambio koje rade od 8.30-18.00.

Vremenska razlika je -6 časova u letnjem i -5 u zimskom periodu u odnosu na centralno evropsko vreme.

Električna energija u većini hotela je 220 volti. Potrebni su adapteri za ravne utikače.

Dominikana je relativno sigurna zemlja, bez epidemija. Zdravstveni sistem je privatan a pregledi I lekovi su skupi. Zato se preporučuje obavezno zdravstveno osiguranje. Savetuje se upotreba flaširane vode. U večernjim satima pojavljuju se komarci-poneti sredstva za zaštitu.

Klima je tipično tropska sa prosečnom temperaturom od 28˚C koja omogučava kupanje tokom cele godine.

 • Punta Cana – La Romana: 105 km
 • Punta Cana – Santo Domingo: 205 km
 • Santo Domingo – La Romana: 110 km

Svaki putnik je odgovoran za sebe i u obavezi je da prati instrukcije lokalnog vodiča i predstavnika agencije, koji je tu da pazi na bezbednost putnika i da izbegne bilo koju opasnu situaciju. Pored toga, jedina vaša odgovornost je da uživate i da se što bolje provedete!

 • Sve uplate vrše se u dinarskoj protivvrednosti Evra na dan uplate po srednjem kursu NBS-a (mogućnost plaćanja: gotovinski, uplatom na rate, platne kartice – VISA, DINA, MAESTRO, MASTER):
 • GOTOVINSKI / UPLATE NA RATE: 250€ prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), zatim u jednakim mesečnim ratama do 70% vrednosti aranžmana do 35 dana pred put, 20 dana pred put isplata celokupnog aranžmana.
 • UPLATE PLATNIM KARTICAMA: 250€ prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), zatim u jednakim mesečnim ratama do 70% vrednosti aranžmana do 35 dana pred put, 20 dana pred put isplata celokupnog aranžmana.
 • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja agencije «Rapsody travel» od 01.10.2020. a koji su usklađeni sa YUTA standardima.
 • Fakultativni izleti se organizuju od strane lokalne turističke agencije. Organizator putovanja nije u stanju da kontroliše kvalitet izvođenja fakultativnih izleta i prema Opštim uslovima putovanja  nije odgovoran za njihovo izvođenje, te je putnik saglasan da sve svoje eventualne reklamacije i primedbe uputi direktno, na licu mesta, lokalnom organizatoru putovanja! Cene svih fakultativnih (neobaveznih) izleta su izražene u DOLARIMA ili lokalnoj valuti, a rezervacija i uplate se vrše predstavniku agencije tokom samog putovanja. U cenu svakog fakultativnog izleta je uključena ulaznica, prevoz autobusom tour-operatora i lokalni vodič. Fakultativni izleti organizuju se na bazi min 5 prijavljenih, osim u slučaju da je drugačije navedeno. Agencija zadržava pravo promene svih planiranih izleta po danima kao i njihove satnice, u zavisnosti od radnog vremena pojedinih lokaliteta.
 • Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom garantovan je samo iznos akontacije. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cene, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.
 • Aranžman je rađen na bazi minimuma od 10 putnika, a rok za otkazivanje od strane agencije je 7 dana pre početka putovanja.
 • Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom, zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
 • Pasoši državljana Republike Srbije moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci).
 • Rapsody Travel preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog osiguranja u agenciji prema važećem cenovniku Uniqa osiguranja (Milutina Milankovica 134 Beograd) – osnovno osiguravajuće pokriće (obaveštenja i uputstva u vezi sa osiguranjem sadržana su u uslovima Uniqa osiguranja, koji su Vam na raspolaganju već prilikom uplate aranžmana). U slučaju zdravstvene intervencije (pozvati broj 011/36 36 955 centra za pomoć Uniqa osiguranja)
 • ORGANIZATOR PUTOVANJA:  RAPSODY TRAVEL D.O.O. LICENCA OTP 124/2021 kategorija A.
 • ZA SVE PROGRAME VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA ORGANIZATORA PUTOVANJA KOJI SE MOGU POGLEDATI NA LINKU ILI DIREKTNO U AGENCIJI.
 • Mole se putnici da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznaju sa programom putovanja,  opštim uslovima putovanja agencije Rapsody Travel DOO,  kao i sa opštim uslovima međunarodnog putnog osiguranja (UNIQA).

Pakovanje za DR znači poneti laganiju odeću, prilagođenu vašem odredištu. Ponesite kupaće kostime, pamučne duge rukave za zaštitu od sunca i kratke pantalone za plažu i šetnju, ali spakujte i ležernu dnevnu odeću za posete gradu – izbegavajte nošenje kratkih pantalona u Santo Domingu – ili za ulazak u važne znamenitosti. Imajte na umu da je šetnja u kupaćem kostimu prihvatljiva na plaži, pored bazena ili na otvorenim mestima vašeg odmarališta, ali ne na ulicama, supermarketima ili odmaralištima. Spakujte nekoliko lepih odevnih predmeta za ručavanje i noćni život. Osim odeće, obavezno ponesite lekove na recept, ili drugu vrst terapije! Kremu za sunčanje, sunčane naočare i sredstvo protiv komaraca.

DR je moderno odredište i pronaći ćete sve što vam je potrebno u više tržnih centara po glavnim urbanim centrima zemlje – od prodavnica igračaka do odeće, apoteka i prodavnica prehrambenih proizvoda. Imajte samo na umu da će uvozni predmeti koštati više nego kod nas!

 • Da, nešto novca u svakom slučaju. Napojnice se očekuju u većini hotela.
 • U hotelima niže kategorizacije moguće je da se naplaćuje flaširana voda
 • Fakultativni izleti obično nisu u ceni aranžmana I plaćaju se na destinaciji!

Generalno, da.

Plate u Dominikanskoj republici nisu ni blizu zapadnim standardima, a radnici u turističkoj industriji oslanjaju se na savete za poboljšanje svojih prihoda kao što su ugodna iznenađenja za turiste poput peškira na vašem krevetu ili dodatne konzerve piva u frižideru.


Ako ste zadovoljni uslugom u vašem hotelu, možete ostaviti napojnicu za sobarice (na jastuku ostavite 1 USD) i druge zaposlene poput konobara u a-la-carte restoranima. Turistički vodiči i vozači autobusa mogu tražiti napojnicu na kraju ture.

Pazite dok nosite prtljagu na aerodromu: ako dopustitenosačima da nose vaš prtljag čak i na kraću razdaljinu, očekuju da će im biti plaćeno. Držite svoj prtljag, osim ako niste sigurni da želite nosača.

Napojnica je obično u gotovini, ali zaposleni hotela cene i poklone (poput Kube), uključujući dečje predmete, odeću i parfeme

Generalno- NE Mnogi hoteli imaju vlastiti sistem za pročišćavanje vode.Poznato je da se smeštaji sa nižim kategorijama oslanjaju na zamrzivač kako bi ubio bakterije u kockicama leda – što može, ali ne mora delovati, zavisno od otpornosti bakterija na hladnoću.

 • Poseta glavnom gradu Santo Domingo – uključujući grob Christophera Columba – toplo se preporučuje. (Južna obala).
 • U Puerto Plati (Severna obala) poseta fabrici koja pravi slavni rum je prilično zanimljiva.
 • Još jedna atrakcija Puerto Plate je vodeni park Seaworld u kojem možete plivati s delfinima.
 • Na severnoj obali posetite grad jedrenjaka Cabarete i živopisnu Samanu. Nacionalni park Los Haitises i slapovi El Limon u Samani obavezni su za ljubitelje prirode i ptica.
 • Muzeji jantara i u Puerto Plati i u Santo Domingu.
 • Isla Saona-ostrvo raj, ništa drugo ne treba dodati!
 • Mamajuana… ovo nije krupna dominikanska sobarica koja je poludela, već lokalno pice od kore marinirane u alkoholu. Kažu se da poboljšava muške performanse. Mišljenja o njegovoj efikasnosti su različita. Neki se zaklinju, drugi oricu!Verojatno ne možete sušenu Mamajuanu poneti u svoju zemlju zbog kore, ali to ne bi trebalo biti problem u alkoholnom obliku.
 • Popularni suveniri za donošenje kući su rum i cigare – podjednako dobri kao Kubanski.
 • Ljubitelji lokalne umetnosti cenit će širok izbor slika s dominikanskim i haiti uticajima. Ne zaboravite lokalni nakit: D.R. jedina je zemlja na svetu u kojoj je dostupan Larimar (dragoceni kamen u boji okeana). Mnogi turisti kupuju I cilibar koji se još uvijek ručno kopa u Dominikanskoj republici.
 • Oprez-Da biste bili sigurni da ste dobili pravu stvar, kupujte nakit samo od renomiranih prodavača.
 • Prodavci na plažama – Ima ih dosta i često mogu biti dosadni ali potpuno bezopasni, nude svakakve stvarčice od nakita do osvežavajućih napitaka . Dosadni konsijerž ili prodavci izleta u hotelima.
 • U pojedinim hotelima je velika razlika izmedju regularne I eventualno prefered usluge, raspitajte se pre nego se odlučete kakav je slučaj u vašem hotelu
 • Daleko od turističkih oblasti se možete susresti sa siromašnim oblastima u kojima će vam na ulici nuditi usluge prostitucije ili opojata
Dominikanska republika

Dominikanska republika

♦Dominikanska Republika je najposećenija destinacija na Karibima. Okružena Atlantskim okeanom i Karipskim morem, tropska klima , prelepi krajolik i eklektičan spoj privlače posetioce iz celog sveta.

Poznata uglavnom po svom prijatnom stanovništvu, plavim vodama, plažama s belim peskom, intrigantnoj istoriji i bogatoj kulturi. Dominikanska Republika je smeštena je u Karipskom moru u arhipelagu Velikih Antila, na ostrvu Hispaniola. Na severu se graniči s Atlantskim okeanom, na jugu Karipskim morem. Istočno od ostrva nalazi se Portoriko, a sa zapada Kuba. Ona  zauzima istok , tacnije dve trećine ostrva Hispaniola, a ostatak ostrva deli sa Republikom Haiti. Potice iz Santo Dominga, sadasnjeg glavnog grada koji je ime dobio po španskom Svetitelju Domeniku Guzmanu, osnivaču Dominikanskog reda.


Rapsodyexotic u svojoj  ponudi nudi netaknuti deo pravih Kariba-Bayahibe i prostor na sudaru okeana I Karipskog mora-Punta Canu


Prva pomisao na ovu Karipsku zemlju su predivne plaže, I zaista jeste tako, ima ih preko 1600km ali pored plaža Dominikanska Republika pruža jos mnogo toga. Quisqueya, kako dominikanci nežno nazivaju svoj dom – znači „majka svih zemalja“ – DR  je zemlja superlativa. Ovo je prvo trajno špansko naselje u Americi ili „Novom svetu“, dolaskom Kristofora Kolumba pri njegovom prvom putovanju 1492. Osim što je DR odabrao kao jedino prebivalište u regiji – zemlju blagoslovljenu plodnom zemljom i nalazište zlata – Kolimbo i španska kruna koristili su zemlju kao početnu tacku za osvajanja širom Kariba i Amerike. Prvi grad Amerike, Santo Domingo, glavni je grad DR, konstantno se siri i napreduje, čuvajući svoju istoriju i originalnu špansku arhitekturu. Dominikanska republika se svrstava među najegzotičnije karipske zemlje, šarenoliki  pejzaž se menja  od najvišeg vrha u regionu, Pico Duarte, do najniže tacke, Lago Enriquillo. Kulturni sastav zemlje je šaren- taino, evropsko i afričko – uključuje I raznoliku populaciju koja je u DR doseljena u 19. veku, od jevrejske i japanske zajednice do afro-karipskih grupa. Demokratska nacija s preko 10 miliona stanovnika  ima teritoriju koja se prostire na 48.442 kvadratnih kilometara! Njene  obale okrenute su prema Karipskom moru na jugu i Atlantskom okeanu na severu. Od 2017. godine 6.187.542 noćenja posetilaca i više od 1.100.000 putnika na krstarenjima dolazi svake godine u Dominikansku Republiku. Dominikanska Republika dom je 29 nacionalnih parkova. Najznačajnija reka je Yaque del Norte Jedan od najlepših plovnih puteva u DR bez sumnje je Río Chavón u La Romani – možete  uskočiti na vožnju brodom kako biste doživeli njenu lepotu I izbliza videti predeo u kom je snimljen  film Apokalipsa sada. Uz put, možete iskusiti jedinstvenu strast dominikanaca prema muzici i plesu – merengue, bachata i sin – raznovrsnoj gastronomiji koja vas vodi daleko od pirinča i pasulja,ljubavi prema bejzbolu, porodici i gostoprimstvu. Zajedno, oni čine bit dominikanskog duha.


Klima-zemlja sa večitim letom

Dominikanska republika ima tropsku morsku klimu s malim sezonskim promenama temperature, topli I suncani dani se smenjuju tokom cele godine. Ima više od 300 sunčanih dana. Prosečna temperatura tokom cele godine je 25 stepeni. Blaga  kišna sezona je u kasno proleće I u ranu jesen, a područje je retko zahvaćeno uraganima. Međutim, moguce su jake grmljavine i oluje između juna i oktobra. Zahvaljujući lokaciji, Dominikanska Republika je sunčana destinacija tokom cele godine. Meseci od decembara do početka marta – koji se podudaraju sa najhladnijim zimama u Severnoj Americi i Evropi – imaju najprijatnije vreme. Ujutro i uveče duva lagani povetarac s temperaturama od čak 18 ° C, dok se dnevne temperature kreću između savršenih 25 ° C i 27 ° C Letnji period  je najtopliji a vlaga je najintenzivnija od aprila do oktobra. Temperature se kreću do  32 ° C a kiše su češće, ali kratkotrajne. Zvanična sezona atlantskih uragana traje od 1. juna do 30. novembra, a septembar se smatra najaktivnijim mesecem. Ali verovatnoća da će udariti uragan je mala. Tokom prošlog veka, DR je pogodilo samo 11 uragana. Jedno je sigurno: Dominikanska republika je uvek osunčana.


Jezik

Službeni jezik Dominikanske Republike je španski. I poput mnogih latinskih kolega, dominikanci imaju svoj akcent, kolokvijalizme i idiome. Oni skraćuju reči, preskaču slogove i ne izgovaraju određena slova – poput množine “s” (na primer, kažu La Terrena kada pominju Las Terrenas). Međutim, nepoznavanje španskog nije problem: na turističkim se prostorima široko govori engleski.


Prtljag

Pakovanje  za DR znači poneti laganiju odeću, prilagođenu vašem odredištu. Ponesite kupaće kostime, pamučne duge rukave za zaštitu od sunca i kratke pantalone za plažu I šetnju, ali spakujte i ležernu dnevnu odeću za posete gradu – izbegavajte nošenje kratkih pantalona u Santo Domingu – ili za ulazak u važne znamenitosti. Imajte na umu da je šetnja u kupaćem kostimu prihvatljiva na plaži, pored bazena ili na otvorenim mestima vašeg odmarališta, ali ne na ulicama, supermarketima ili odmaralištima. Spakujte nekoliko lepih odevnih predmeta za ručavanje i noćni život. Osim odeće, obavezno ponesite lekove na recept, ili drugu vrst terapije! Kremu za sunčanje, sunčane naočare i sredstvo protiv komaraca.
DR je moderno odredište i pronaći ćete sve što vam je potrebno u više tržnih centara po glavnim urbanim centrima zemlje – od prodavnica igračaka do odeće, apoteka i prodavnica prehrambenih proizvoda. Imajte samo na umu da će uvozni predmeti koštati više nego kod nas!


Novac

Lokalna valuta je dominikanski pesos. Dnevni kurs varira zavisno od dana i lokacije razmene.
RD $ 100 = US $ 2     RD $ 500 = 10 USD      RD $ 1,000 = 20 USD

Američki dolar i euro mogu se lako zameniti u bankama ili u ovlaštenim menjačnicama širom zemlje.   Bankomati su  dostupni I sigurno je moguće da ih koristite u prodavnicama I restoranima! U dolarima možete plaćati većinu stvari, nemojte menjati previši dolara ili eura pošto će te ih teško ponovo kupiti ako vam ostane viška! Bez obzira na razlog vašeg putovanja – bilo da je u pitanju romansa, avantura, porodica, golf, posao ili odmor – otkrićete da Dominikanska Republika sve ima.


RAZLOZI ZA POSETU DOMINIKANSKOJ REPUBLICI

♦ ZA MLADENCE-Neverovatne plaže, veličanstvena priroda,fascinantna kultura i istorija čine Dominikansku Republiku idealnom destinacijom za romantična slavlja, venčanja i medeni mesec. Otprilike 1.000 km obale prekrivene čistim plažama od belog peska privlače pažnju budućih, dok raznovrsni sofisticirani smeštaji čine Karibe drugim idealnim mestom za venčanje iz snova ili medeni mjesec koji odgovara svakom stilu i budzetu
♦ ZA PORODICE-Sa sjajnim plažama, toplom vodom, raznovrsnim aktivnostima i mnogim atrakcijama, Dominikanska Republika je raj za decu i pravi Eden za odrasle koji žele pobeći i odmoriti se. Ljubazni i gostoljubivi ljudi, bujna priroda, egzotične životinje, golf i luksuzna odmarališta s prostranim sadržajima omogućavaju vam uživanje u jedinstvenom odmoru punom uzbuđenja.
♦ ZA AVANTURISTE-Usudite se testirati svoju snagu: popeti se na najviši vrh Kariba, zaroniti u tajanstvene morske dubine, ići na rafting, surfati, surfovati, jedriti na dasci paragliding, ribolov, kanjoning i još mnogo toga, tokom posete parkovima. Tu je avantura za sve.
♦ BEG-Ovde se vreme zaustavlja i nema žurbe ni brige. Dominikanska Republika je zemlja u kojoj možete zaboraviti sve, povratiti snagu i ponovno naći svoj unutrašnji mir .
♦ KONFERENCIJE -Dominikanska Republika nudi atraktivno i jedinstveno iskustvo putovanja za konferencije, sastanke, skupove i profesionalne događaje.Ova šarmantna zemlja ima nenadmašni niz jedinstvenih smeštaja, moderne infrastrukture, napredne tehnologije i prvoklasnih usluga kako bi se osigurao uspeh vašeg događaja..
♦ KUPOVINA-Tržni centri, prodavnice i tržnice nude brojne predmete i ekskluzivne poklone po vrlo povoljnim cenama. Preporučujemo šoping, izvan hotelskih butika i tržnih centara. Najpopularniji dominikanski predmeti su tradicionalne lutke bez lica i Taíno glinene figure, drevna jantarna smola, poludragi larimar, šarene slike, kape i ručno rađene pletene košare. Naravno, ne možete kući bez ruma, kafe, organske čokolade i cigara – istinski dominikanski proizvodi svetski poznatog kvaliteta.
♦ KULTURA-Ljudi Dominikanske Republike su po prirodi vrlo gostoljubivi i veseli. Ako imate bilo kakvih pitanja, uvek su više nego voljni pomoći. Takođe, dominikanci dele jaku strast prema bejzbolu; na kraju krajeva, ovo je zemlja Juana Marichala, Pedra Martíneza, Vladimira Guerrera, Mannyja Ramíreza, Davida Ortiza, Robinson Canóa i Joséa Reyesa.


Ako uživate u muzici i plesu ovde ćete naći veoma živahnu atmosferu za zabavu u brojnim noćnim klubovima i barovima razasutim po cijelom ostrvu. Nije iznenađujuće da je Merengue, nacionalni ples ostrva, poznat u celom svetu.

Dominikanska kultura je takođe poznata po raznovrsnoj gastronomiji, zahvaljujući uticajima Taínoa, Afrike, Španije i Arabije. Jedno od najpopularnijih jela je „dominikanska zastava“ – kuvano ili prženo meso, pirinač, pasulj i salata.

 


NAJLEPŠE PLAŽE DOMINIKANE

Playa Minitas, La Romana- Turistička plaža sa zlatnim peskom na toplom letnjem suncu? Da molim. Playa Minitas je ukotvljena u oblasti La Romana. To je privatna plaža, kao deo turističke oblasti Casa de Campo. Plaža je savršena za porodičnu zabavu, sa mirnim delovima za kupanje, aktivnostima za najmlađu u La Palapi, te mnoštvom vodenih sportova, uključujući veslanje, kajak i ronjenje!

Playa Dorada, Puerto Plata-U Puerto Plati, jednom od poznatih gradića na plaži Dominikanske Republike, nalazi se parče raja. Playa Dorada je možda najpoznatija plaža na severnoj strani ostrva, koja nudi luksuzna odmarališta tako da možete iskočiti iz svoje sobe u plave vode Kariba. Uživajte u besplatnim javnim plažama Playa Dorade, mekom pesku i vodi savršenoj za sportske aktivnosti. Idite na kupanje, ulovite neku ribu, idite na ronjenje ili isprobajte jedrenje na dasci. Većina naselja u tom području iznajmće opremu gostima.

Playa Rincon, Samaná Province- Ako tražite mir, našli ste ga u Playa Rincon. Izolovana plaža nalazi se u provinciji Samana Dominikanske Republike, na malom poluostrvu prema severnoj strani ostrva. Playa Rincon je lako dostupna brodom iz obližnjeg grada Las Galeras, što je čini skrivenim draguljem i savršenim za vaš odmor na plaži. Lezite na meki, beli pesak, natopite se prozračnom, tirkiznom vodom u tri kilometra netaknute obale. Plaža nudi neke lokalne restorane, ali nećete videti odmarališta ili klubove koji su sve prisutniji na drugim plažama.

Cayo Levantado, Samaná Province –S druge strane poluostrva  Playa Rincon nalazi se još jedan skriveni dragulj. Cayo Levantado je malo ostrvo usred Samananskog zaliva. Ostrvo, poznato i kao ostrvo Bacardi, dostupno je brodom iz grada Samana. Čitavo je ostrvo veliko samo nešto više od jedne kvadratne milje, ali prepuno je netaknutih plaža koje nalikuju nečemu iz snova. Cayo Levantado sadrži dve glavne plaže; jedna je javna  s mnoštvom lokalnih, autentičnih barova i restorana, a druga je privatna plaža za goste hotela Gran Bahia Principe Cayo Levantado.

Playa Grande- Na severnoj obali Dominikanske Republike nalazi se plaža i odmaralište Playa Grande. Privatna plaža na 2.000 sa dva glavna odmarališta, spa centrom, golf terenom, klubovima na plaži i, naravno, plavim morem. Područje je izvrsno za planinarenje oko peščanih plaža, ronjenje u bistro plavim vodama, ribolov u obližnjim rekama, jahanje i jedrenje na dasci. Ako želite osećaj letovanja bez gužve u starijim odmaralištima tog područja, onda je Playa Grande savršena.

Bavaro Beach, Punta Cana-Punta Cana  je jedna od najpoznatijih plaža i kompleks odmarališta u zemlji. Sa toliko lepih plaža u Dominikanskoj republici na ovom području, teško je izabrati onu koja se najviše ističe – ali plaža Bavaro  je jedna od najboljih u Punta Cani. “Playa Bavaro”, kako je poznato na španskom, je najnaseljenije područje plaže u regiji Punta Kana, s mnoštvom vrhunskih restorana, barova, hotela i trgovina, koji nude  pogodnosti za luksuzne putnike koji traži povoljne opcije. Plaža nudi koralne grebene za ronjenje, zabave na brodu, avanture u kajaku i još mnogo toga.

Playa Boca Chica, Boca Chica-Porodična plaža savršena za odmor ili samo jednodnevni izlet iz Santo Dominga. Playa Boca Chica je nešto manje od sat vremena izvan glavnog grada, što je čini jednim od najpristupačnijih u zemlji. Voda na plaži je plitka pa je odlična za porodice s malom decom, dok će ljubitelji sporta voleti jedrenje i odbojku koji su popularni na plaži. Područje je idealno i za lokalno ulovljene morske plodove, kao i za promatranje ptica u mangrovima La Matica.


Da li su potrebne napojnice?

 • Generalno, da. Plate u Dominikanskoj republici nisu ni blizu zapadnim standardima, a radnici u turističkoj industriji oslanjaju se na savete za poboljšanje svojih prihoda kao što su ugodna iznenađenja za turiste poput peškira na vašem krevetu ili dodatne konzerve piva u frižideru..
 • Ako ste zadovoljni uslugom u vašem hotelu, možete ostaviti napojnicu za sobarice (na jastuku ostavite 1 USD) i druge zaposlene poput konobara u a-la-carte restoranima. Turistički vodiči i vozači autobusa mogu tražiti napojnicu na kraju ture.
 • Pazite dok nosite prtljagu na aerodromu: ako dopustitenosačima da nose vaš prtljag čak i na kraću razdaljinu, očekuju da će im biti plaćeno. Držite svoj prtljag, osim ako niste sigurni da želite nosača.
 • Napojnica je obično u gotovini, ali zaposleni hotela cene i poklone (poput Kube), uključujući dečje predmete, odeću i parfeme

Dali mi je potreban novac u all inclusive resortu?

Da, nešto novca u svakom slučaju. Napojnice se očekuju u većini hotela.
U hotelima niže kategorizacije moguće je da se naplaćuje flaširana voda
Fakultativni izleti obično nisu u ceni aranžmana I plaćaju se na destinaciji!


VAŽNO: Obavezno sačuvajte 10$ za turističku izlaznu taksu pri odlazaku. Službeno se ova taksa može platiti u bilo kojoj valuti (bez kreditnih kartica), ali njihov kurs vam možda neće biti naklonjen.


Da li je voda za piće?

Generalno- NE    Mnogi hoteli imaju vlastiti sistem za pročišćavanje vode.Poznato je da se smeštaji sa nižim kategorijama oslanjaju na zamrzivač kako bi ubio bakterije u kockicama leda – što može, ali ne mora delovati, zavisno od otpornosti bakterija na hladnoću.


Česte žalbe putnika?

Prodavci na plažama – Ima ih dosta i često mogu biti dosadni ali potpuno bezopasni, nude svakakve stvarčice od nakita do osvežavajućih napitaka . Dosadni konsijerž ili prodavci izleta u hotelima.
U pojedinim hotelima je velika razlika izmedju regularne I eventualno prefered usluge, raspitajte se pre nego se odlučete kakav je slučaj u vašem hotelu
Daleko od turističkih oblasti se možete susresti sa siromašnim oblastima u kojima će vam na ulici nuditi usluge prostitucije ili opojata


Šta ne propustiti u Dominikanskoj Republici?

Poseta glavnom gradu Santo Domingo – uključujući grob Christophera Columba – toplo se preporučuje. (Južna obala).
U Puerto Plati (Severna obala) poseta fabrici koja pravi slavni rum je prilično zanimljiva.
Još jedna atrakcija Puerto Plate je vodeni park Seaworld u kojem možete plivati s delfinima.
Na severnoj obali posetite grad jedrenjaka Cabarete i živopisnu Samanu. Nacionalni park Los Haitises i slapovi El Limon u Samani obavezni su za ljubitelje prirode i ptica.
Muzeji jantara i u Puerto Plati i u Santo Domingu.
Isla Saona-ostrvo raj, ništa drugo ne treba dodati!


Koje lokalne proizvode ili zanimljive suvenire trebam kupiti?

♠ Mamajuana ovo nije krupna dominikanska sobarica koja je poludela, već lokalno pice od kore marinirane u alkoholu. Kažu se da poboljšava muške performanse. Mišljenja o njegovoj efikasnosti su različita. Neki se zaklinju, drugi oricu!Verojatno ne možete sušenu Mamajuanu poneti u svoju zemlju zbog kore, ali to ne bi trebalo biti problem u alkoholnom obliku.
Popularni suveniri za donošenje kući su rum i cigare – podjednako dobri kao Kubanski.
Ljubitelji lokalne umetnosti cenit će širok izbor slika s dominikanskim i haiti uticajima. Ne zaboravite lokalni nakit: D.R. jedina je zemlja na svetu u kojoj je dostupan Larimar (dragoceni kamen u boji okeana). Mnogi turisti kupuju I cilibar koji se još uvijek ručno kopa u Dominikanskoj republici.
Oprez-Da biste bili sigurni da ste dobili pravu stvar, kupujte nakit samo od renomiranih prodavača.


HOTELI

Sensatori Resort
COMV
COMV
El lugar perfecto para unas vacaciones está compuesto de muchos elementos. Un ambiente tranquilo, comidas deliciosas, servicio confiable y actividades excitantes. ¿Qué tal si existe un lugar que tiene todo esto y además te ofrece experiencia llena de lujo y distinción? En Sensatori Resort Punta Cana, los ambientes son indescriptiblemente impresionantes, las comidas son aventuras […]
Iznajmljivanje bicikala
Pab
Spa hotel
Bazen na otvorenom
Restorani
Odbojka
Hotel na plaži
Majestic Mirage Punta Cana
Majestic Mirage Punta Cana es un maravilloso complejo 5* gran lujo en Playa Bávaro, Punta Cana, diseñado para una clientela que busque los más altos estándares de calidad, además de una sofisticada y lujosa variedad de instalaciones y servicios en un resort all-suites todo incluido. Inaugurado en diciembre de 2016, este imponente resort ofrece alojamiento […]
Pristup internetu
Zabavne aktivnosti
Prilagođeno slabo pokretnim osobama
Parking
Prostor za igre
Pab
Američki i / ili Ruski bilijar
Kazino
Pikado
Diskoteka / Noćni klub
Fitnes centar
Cadaques Caribe Bayahibe - La Romana
Cadaqués Caribe Bayahibe , localizado en Bayahibe, cerca de La Romana, cuenta con 140 apartamentos y habitaciones decoradas con un lujo y ambientes que armonizan con el entorno de esta hermosa parte de Republica Dominicana. El complejo cuenta con un muelle, iglesia, Club de Playa, gimnasio, 20 suites, piscina y 20 locales comerciales, que incluyen […]
Pristup internetu
Prostor za igre
Pab
Ronjenje
Dvorište
Bazen na otvorenom
Bazen sa slatkom vodom
Peščana plaža
Usluga prevoza
Ležaljke
Wi-Fi
Cadaques Caribe Bayahibe - La Romana
Cadaqués Caribe Bayahibe , localizado en Bayahibe, cerca de La Romana, cuenta con 140 apartamentos y habitaciones decoradas con un lujo y ambientes que armonizan con el entorno de esta hermosa parte de Republica Dominicana. El complejo cuenta con un muelle, iglesia, Club de Playa, gimnasio, 20 suites, piscina y 20 locales comerciales, que incluyen […]
Pristup internetu
Prostor za igre
Pab
Ronjenje
Dvorište
Bazen na otvorenom
Bazen sa slatkom vodom
Peščana plaža
Usluga prevoza
Ležaljke
Wi-Fi
Punta Cana Princess
Ovaj hotel nudi aranžman za medeni mesec
Princess Hotel Punta Cana nalazi se u povlašćenom delu Punta Kane, na obali Dominikanske Republike, a vrlo blizu raznih turističkih atrakcija. S jedne strane, Lagunas de Agua Dulce se nalazi 22 kilometra od hotela, a poznata i prostrana Marina Cap Cana nalazi se na 24 kilometra južno od hotela. S druge strane, međunarodni aerodrom  Punta […]
Suites
Dvorište
American express
Mastercard
Visa
Peščana plaža
Ležaljke
Hotel na plaži
Resort
Kupatilo
Tuš
Ocean El Faro
Ovaj hotel nudi aranžman za medeni mesec
11 restorana, 13 barova, Mikeov kafe i salon sladoleda. Teretana (otvorena 24 sata), 2 teniska terena i 1 više sportski teren. Ronilački centar Ronilački centar! (direktno plaćanje u hotelu) Ocean El Faro ima Spa centar Despacio, savršen prostor za opuštanje i relaksaciju tela i duha. Krug hidroterapije, jacuzzi, sauna i parna kupatila, kozmetički salon, prostor […]
Pristup internetu
Zabavne aktivnosti
Parking
Prostor za igre
Pab
Ronjenje
Kafić
Fitnes centar
Hotel na plaži
Mini klub
Spa specijalne ponude
Hotel Riu Naiboa
Ovaj hotel nudi aranžman za medeni mesec
Na 300 metara od plaže, sa tropskim vrtom od 20 000 m2 i deo je kompleksa Riu Re-sort u Punta Kani.   Hotel ima buffe restoran i tematske večere dva puta nedeljno, italijanski à la carte restoran i grill-steakhouse, grickalice, chill out bar pored bazena, lobby bar i klub na plaži Bazen sa dečjim delom, […]
Dvokrevetne sobe
Bungalovi
American express
Diners club
Mastercard
Visa
Učiteljica
Hotel na plaži
Hotel za porodice
Kupatilo
Fen za kosu
Serenade Punta Cana Beach & Spa Resort
Ovaj hotel nudi aranžman za medeni mesec
Smeštena na obali mora i na povlašćenom mestu, plaža Serenade Punta Cana, Spa & Casino Resort. U okruženju bujne flore kojom je blagoslovljena Dominikanska Republika uživa se čarobno iskustvo laganog povetarca, belog peska i jedinstvene i spektakularne plaže Punta Cane. Idealn je za uživanje u divnom okruženju gde možete probati raznovrsna jela u širokoj gastronomskoj […]
Fitnes centar
Spa hotel
Bazen na otvorenom
Usluga pranja veša
24-satna recepcija
Wi-Fi

Provera cena i raspoloživosti

?Širok spektar polazaka čarter letovima iz Madrida!
Paket aranžman sa letovima Air Serbia do Madrida i smeštajem u Madridu za sve polaske nedeljom!

Sensatori Resort
COMV

Opis hotela

El lugar perfecto para unas vacaciones está compuesto de muchos elementos. Un ambiente tranquilo, comidas deliciosas, servicio confiable y actividades excitantes. ¿Qué tal si existe un lugar que tiene todo esto y además te ofrece experiencia llena de lujo y distinción? En Sensatori Resort Punta Cana, los ambientes son indescriptiblemente impresionantes, las comidas son aventuras culinarias inolvidables, el servicio es de primera categoría y las actividades te garantizan unas vacaciones inolvidables. Aquí, la perfección está en cada detalle y nada se pasa por alto para hacerte sentir de la mejor manera. Ubicado en una playa paradisíaca. La habitación luxury Ubicada en la sección de sólo adultos. Diseñada con un estilo moderno, cuenta con una o dos camas matrimoniales y una terraza de gran tamaño. La Premium doble suite diseñada con un estilo moderno, cuenta con una o dos camas matrimoniales y una terraza de gran tamaño. Las comodidades de la Premium Suite incluyen: check-in privado, champán y cesta de frutas en la habitación a la llegada, selección de almohadas y menú de aromaterapia, servicio de conserjería personal, mayordomo de la playa y de la piscina.

Sadržaj

Iznajmljivanje bicikala
Pab
Spa hotel
Bazen na otvorenom
Restorani
Odbojka
Hotel na plaži

Majestic Mirage Punta Cana

Opis hotela

Majestic Mirage Punta Cana es un maravilloso complejo 5* gran lujo en Playa Bávaro, Punta Cana, diseñado para una clientela que busque los más altos estándares de calidad, además de una sofisticada y lujosa variedad de instalaciones y servicios en un resort all-suites todo incluido. Inaugurado en diciembre de 2016, este imponente resort ofrece alojamiento en espaciosas y exclusivas Suites con mayordomo, servicio de habitaciones 24h, y programa de Todo incluido con alta gastronomía y bebidas Premium. En Majestic Mirage Punta Cana hay cinco edificios exclusivos solo para adultos (Mirage Club 18+) y dos edificios para familias con niños en el Family Club (todas las edades). Todos los huéspedes, tanto en el Mirage Club como en el Family Club, podrán disfrutar de las instalaciones y servicios Majestic Supreme como Salas VIP, restaurantes a la carta, entretenimiento con música en vivo, Golf gratuito ilimitado y mucho más.

Situado en Arena Gorda (Playa Bavaro), junto al Majesti c Elegance Punta Cana y a 25 km del aeropuerto internacional de Punta Cana, a 45 minutos del aeropuerto internacional de La Romana ya 1 hora 45 minutos del aeropuertointernacional de Santo Domingo Las Américas . La ciudad histórica de Santo Domingo se puede llegar fácilmente por carretera en aproximadamente 2 horas. La costa este de la República Dominicana goza de clima tropical con una temperatura promedio de 27 -30 grados Celsius / 81-86 Fahrenheit todo el año y siempre es tocado por una suave y fresca brisa marina que calma las temperaturas cálidas. Todas las habitaciones del Majestic Mirage están equipadas con materiales europeos de la más alta calidad e incluyen todas las instalaciones que usted esperaría en un resort de lujo de 5 estrellas del Caribe. Mármol europeo, cama king size o dos camas queen size, baño completo, jacuzzi exterior para dos, ducha independiente que ofrece tres funciones: (lluvia, masaje y suave), puerta de servicio independiente, TV de plasma moderna, control de aire acondicionado independiente, Ventilador de techo, TV vía satélite,teléfono, Wi-Fi gratuito, mini bar, caja fuerte, cafetera americana, máquina Nespresso, escritorio, plancha y tabla de planchar y una bonita terraza. Habitaciones para personas con discapacidad están disponibles.

Los tres hoteles Majestic de la zona comparten una serie de servicios para todos sus clientes. Disfrute de Cocos Night Club, Conference Centre, Casino, Sports Bar, Mcjestic Fast Food Corner, Splash Kids Club y la Capilla Católica, convenientemente ubicados en la Caribbean street, entre Majestic Colonial y Elegance.

11 bares situados en diferentes zonas del hotel, 3 bares adicionales para los clientes del Mirage Club. Servicio de bar deportivo 24 horas en el hotel (Drafts – Drinks & Grill)

Dispone de varias piscinas tanto en el área Family Club como en el Mirage Club 18+. Número total de Piscinas por todo el complejo (12) con (4) bares Swim Up. Horas de operación: 8am a 6pm, cinco jacuzzis integrados en la piscina.

8 restaurantes 6 de ellos a la carta, visitas ilimitadas.

Relájese en el Majestic Spa con zona wellness y tratamientos de estética, disfrute de un maravilloso día del golf bajo el sol dominicano o disfrute de la tranquilidad más absoluta en la zona de camas balinesas sobre la fina arena blanca de nuestra la privada.

4 pistas de tenis, cancha de baloncesto, área de juegos para adolescentes con mesas de billar, fútbol, ping pong y dardos. Green Fees.

Sadržaj

Pristup internetu
Zabavne aktivnosti
Prilagođeno slabo pokretnim osobama
Parking
Prostor za igre
Pab
Američki i / ili Ruski bilijar
Kazino
Pikado
Diskoteka / Noćni klub
Fitnes centar
Golf
Sobe prilagođene slabo pokretnim osobama
Mini klub
Spa specijalne ponude
Berbernica
Bazen sa slatkom vodom
Bazen za decu
Peščana plaža
Restorani
Dnevna soba
Igraonica
Sobna usluga
Usluga pranja veša
24-satna recepcija
Medicinska služba
Snack / Bar pored bazena
Suites
Tenis
Stoni tenis
Prodavnice
All Inclusive
Wi-Fi

Cadaques Caribe Bayahibe - La Romana

Opis hotela

Cadaqués Caribe Bayahibe , localizado en Bayahibe, cerca de La Romana, cuenta con 140 apartamentos y habitaciones decoradas con un lujo y ambientes que armonizan con el entorno de esta hermosa parte de Republica Dominicana. El complejo cuenta con un muelle, iglesia, Club de Playa, gimnasio, 20 suites, piscina y 20 locales comerciales, que incluyen restaurantes, panaderías, farmacia, Spa, supermercado, entre otros que combinan la cotidianidad del mediterráneo a la vida relajada de nuestra isla

Cadaques Caribe está ubicado en la zona hotelera mejor posicionada de la Costa Este de la República Dominicana, a 5 minutos de la encantadora aldea de pescadores de Bayahibe, a 15 minutos del Aeropuerto Internacional de La Romana, a 20 minutos de la Marina de Casa de Campo y el muelle de La Romana, donde recalan cruceros de todas las latitudes, así como también cerca de la islas Catalina y Saona.

Las habitaciones en Cadaques Bayahibe están distribuidas en el complejo de 3 niveles, junto al parque acuático y la entrada del pueblo, ofrece una variedad de opciones de habitaciones que atienden tanto a parejas como a familias. Todas las habitaciones están equipadas con: Climatización personalizada, ventiladores de techo, ducha extra grande, base para iPod y reloj ($), teléfono de marcación directa, servicio de Internet Wi-Fi ($), caja de seguridad electrónica, plancha y tabla de planchar, televisores de pantalla plana y servicio de cable, espejo de maquillaje y secador de pelo, escala de peso, mini-nevera, y servicio de café / té.

La oferta gastronómica en Cadaques Bayahibe es fascinante, exclusiva y variada. Durante el día el restaurante principal y la pizzería entregarán su comida a su lugar elegido, ya sea en la piscina infinita o en el muelle del complejo. Por la noche, podrá disfrutar de la cena bajo el cielo de Bayahibe, con una copa de buen vino, música o buena compañía.

El Cadaques Bayahibe cuenta con un parque acuático, en la entrada del hotel,  adecuado para los niños y adultos de todas las edades. con toboganes, piscinas, paseos tubulares.  Disponible los lunes, miércoles y viernes de 2:00 pm a 5:00 pm / fines de semana de 11:00 am a 1:00 pm y 3:00 pm a 5:00 pm. La piscina principal se extiende desde el hotel hasta el Puente de los Amantes, e incluye un bar con servicio completo. El hotel cuenta con una tranquila piscina en la misma playa.

Sadržaj

Pristup internetu
Prostor za igre
Pab
Ronjenje
Dvorište
Bazen na otvorenom
Bazen sa slatkom vodom
Peščana plaža
Usluga prevoza
Ležaljke
Wi-Fi
Bazen za decu

Cadaques Caribe Bayahibe - La Romana

Opis hotela

Cadaqués Caribe Bayahibe , localizado en Bayahibe, cerca de La Romana, cuenta con 140 apartamentos y habitaciones decoradas con un lujo y ambientes que armonizan con el entorno de esta hermosa parte de Republica Dominicana. El complejo cuenta con un muelle, iglesia, Club de Playa, gimnasio, 20 suites, piscina y 20 locales comerciales, que incluyen restaurantes, panaderías, farmacia, Spa, supermercado, entre otros que combinan la cotidianidad del mediterráneo a la vida relajada de nuestra isla

Cadaques Caribe está ubicado en la zona hotelera mejor posicionada de la Costa Este de la República Dominicana, a 5 minutos de la encantadora aldea de pescadores de Bayahibe, a 15 minutos del Aeropuerto Internacional de La Romana, a 20 minutos de la Marina de Casa de Campo y el muelle de La Romana, donde recalan cruceros de todas las latitudes, así como también cerca de la islas Catalina y Saona.

Las habitaciones en Cadaques Bayahibe están distribuidas en el complejo de 3 niveles, junto al parque acuático y la entrada del pueblo, ofrece una variedad de opciones de habitaciones que atienden tanto a parejas como a familias. Todas las habitaciones están equipadas con: Climatización personalizada, ventiladores de techo, ducha extra grande, base para iPod y reloj ($), teléfono de marcación directa, servicio de Internet Wi-Fi ($), caja de seguridad electrónica, plancha y tabla de planchar, televisores de pantalla plana y servicio de cable, espejo de maquillaje y secador de pelo, escala de peso, mini-nevera, y servicio de café / té.

La oferta gastronómica en Cadaques Bayahibe es fascinante, exclusiva y variada. Durante el día el restaurante principal y la pizzería entregarán su comida a su lugar elegido, ya sea en la piscina infinita o en el muelle del complejo. Por la noche, podrá disfrutar de la cena bajo el cielo de Bayahibe, con una copa de buen vino, música o buena compañía.

El Cadaques Bayahibe cuenta con un parque acuático, en la entrada del hotel,  adecuado para los niños y adultos de todas las edades. con toboganes, piscinas, paseos tubulares.  Disponible los lunes, miércoles y viernes de 2:00 pm a 5:00 pm / fines de semana de 11:00 am a 1:00 pm y 3:00 pm a 5:00 pm. La piscina principal se extiende desde el hotel hasta el Puente de los Amantes, e incluye un bar con servicio completo. El hotel cuenta con una tranquila piscina en la misma playa.

Sadržaj

Pristup internetu
Prostor za igre
Pab
Ronjenje
Dvorište
Bazen na otvorenom
Bazen sa slatkom vodom
Peščana plaža
Usluga prevoza
Ležaljke
Wi-Fi
Bazen za decu

Punta Cana Princess
Ovaj hotel nudi aranžman za medeni mesec

Lokacija

Princess Hotel Punta Cana nalazi se u povlašćenom delu Punta Kane, na obali Dominikanske Republike, a vrlo blizu raznih turističkih atrakcija. S jedne strane, Lagunas de Agua Dulce se nalazi 22 kilometra od hotela, a poznata i prostrana Marina Cap Cana nalazi se na 24 kilometra južno od hotela.

S druge strane, međunarodni aerodrom  Punta Cana je udaljen 18 kilometara.

Gastronomija

Hotel ima pet restorana i kafeteriju u kojoj možete probati sve vrste jela iz različitih delova sveta. Možete odabrati gde ćete uživati ​​u obroku, bilo u zatvorenom, na terasi ili na samoj plaži. Na primer, Mare Nostrum Restaurant nalazi se na plaži, Casabe Buffet Restaurant nudi odlične tematske večere, Steak House Rio Grande je tu za sve koji vole dobar odrezak, italijanski spotIl Baciooffers italijanske specijalitete, La Petite Fondue ako želite probati švajcarsku kuhinje, kao i mnogo različitih barova u blizini bazena.

Sadržaj

Unutar hotela postoje dnevna događanja za goste, kao i aktivnosti ili živa muzika, plus pića i usluga hrane na samoj plaži. Hotel takođe ima područja za opuštanje i vežbanje, sa teniskim i terenima za veslanje,teren za mini golf i terenu. Sve sobe su savršeno nameštene i nude različite tipove usluga.

Suites
Dvorište
American express
Mastercard
Visa
Peščana plaža
Ležaljke
Hotel na plaži
Resort
Kupatilo
Tuš
Kada
Fen za kosu
Telefon sa direktnim biranjem
Satelitska TV / Kablovska TV
Pristup internetu
Minibar
Frižider
Aparat za kafu i čaj
Pegla sa daskom
Francuski krevet
King size krevet
Centralni klima uređaj
Individualni klima uređaj
Sef
Balkon
Prilagođeno slabo pokretnim osobama
Klima uređaj u zajedničkim prostorijama
24-satna recepcija
Menjačnica
Garderober
Prodavnice
Berbernica
Pab
Diskoteka / Noćni klub
Pozorište / Auditorijum
Prostori za sastanke i događaje
Televizijska soba
Restorani
Klimatizovani restoran
Prostor za nepušače u restoranu
Wi-Fi
Sobna usluga
Usluga pranja veša
Medicinska služba
Iznajmljivanje bicikala
Parking
Garaža
Bazen na otvorenom
Bazen sa slatkom vodom
Hidromasažna kada
Sauna
Usluga masaže
Fitnes centar
Jet skije
Stoni tenis
Streljaštvo
Bicikl / Brdski bicikl
Mini-golf
Zabavne aktivnosti
Tenis
Bufet doručak
Ručak sa švedskim stolom
Večera sa švedskim stolom
A la carte večera
Večera iz menija na izbor
All Inclusive

Smeštaj

Hotel Punta Cana Princess ima 256 potpuno opremljenih luksuznih soba i 14 apartmana za medeni mjesec, posebno dizajnirane za parove ili parove koji žele luksuz.

– Deluxe Suite: soba od 43 m2. Sa dva odvojena kreveta ili king size krevetom, jacuzzijem, bazenom, hidromasažnom kadom i brojnim uslugama kao što su Internet, SAT TV i pogled na more, kao i dva telefona i balkon.

– Suite za medeni mesec: Posebna opcija za parove, ova soba od 43 m2 ima sve prednosti Deluxe apartmana, uz dodatak da ovde možete dobiti opuštajuću masažu za dvoje, bocu alkoholnih pića, doručak u krevetu i povlašćeni pristup okeanu .

Ocean El Faro
Ovaj hotel nudi aranžman za medeni mesec

Gastronomija

11 restorana, 13 barova, Mikeov kafe i salon sladoleda.

Sport

Teretana (otvorena 24 sata), 2 teniska terena i 1 više sportski teren. Ronilački centar Ronilački centar! (direktno plaćanje u hotelu)

Sadržaj

Ocean El Faro ima Spa centar Despacio, savršen prostor za opuštanje i relaksaciju tela i duha. Krug hidroterapije, jacuzzi, sauna i parna kupatila, kozmetički salon, prostor za opuštanje, usluga masaže (takođe opcija masaže napolju) i personalizovani zdravstveni i kozmetički tretmani (tela i lica)
Poseduje 5 bazena, spoljašnji jacuzzi i mirnu reku sa blagom strujom. Porodični deo sa vodenim parkom.

 

Pristup internetu
Zabavne aktivnosti
Parking
Prostor za igre
Pab
Ronjenje
Kafić
Fitnes centar
Hotel na plaži
Mini klub
Spa specijalne ponude
Bazen na otvorenom
Bazen sa slatkom vodom
Bazen za decu
Peščana plaža
Restorani
Usluga masaže
Suncobrani
All Inclusive
Ležaljke
Wi-Fi

Smeštaj

Ocean El Faro nudi prostrane i sjajne kolonijalno nadahnute sobe opremljene svim vrstama pogodnosti: Junior Suites, Swim-Up Junior Suites, Rooftop Junior Suites, Privilege Junior Suites, Rooftop Privilege Junior Suites, Swim-Up Privilege Junior Suites i Royal Master Suites.

All Inclusive

U Ocean El Faro korisnici mogu uživati ​​u svemu bez brige o bilo čemu 24 sata dnevno. Uključeno: Obroci, nacionalna i međunarodna pića, kokteli i grickalice. Neka jela i vina restorana imaju doplatu.

Usluga Privilege, Spa centar Despacio i neke vodene aktivnosti nisu uključene u cenu.

Za minimalni boravak 3 uzastopne noći: poklon dobrodošlice u sobi po dolasku; superior soba (prema raspoloživosti); usluge dnevnog odmora; romantična večera uz bocu vina ili domaću kavu (uz rezervaciju); 10% popusta na Spa usluge; kontinentalni doručak poslužen u sobi dan nakon dolaska (uz prethodnu rezervaciju) i korištenje sobe do vremena odlaska (zavisno od raspoloživosti).

Hotel Riu Naiboa
Ovaj hotel nudi aranžman za medeni mesec

Lokacija

Na 300 metara od plaže, sa tropskim vrtom od 20 000 m2 i deo je kompleksa Riu Re-sort u Punta Kani.

 

Gastronomija

Hotel ima buffe restoran i tematske večere dva puta nedeljno, italijanski à la carte restoran i grill-steakhouse, grickalice, chill out bar pored bazena, lobby bar i klub na plaži

Sadržaj

Bazen sa dečjim delom, ležaljke, suncobrani i peškiri za bazen, sunčana terasa i razni sportovi u kompleksu: 4 teniska terena, stoni tenis, gimnastika, vaterpolo, pikado, odbojka, jedrenje na dasci, vožnja kajakom, snorklingom i jedrenjem. Novi vodeni park „Splash Water“ sa atrakcijama kao što su akvatubije, tobogani i brze staze sa besplatnim ulazom za goste hotela, uključena su bezalkoholna pića i solarijum sa terasom i ležaljkama. Svakodnevna zabava za odrasle i decu uz aktivnosti tokom dana i živu muziku ili emisije noću.

Uz doplatu: mini market i internet soba.

Hoteli Riu imaju karipsku ulicu sa teretanom, nakitom, apotekom, fotografskom radnjom, bilijarom, trgovinama i diskotekom “Pachá”,

Dvokrevetne sobe
Bungalovi
American express
Diners club
Mastercard
Visa
Učiteljica
Hotel na plaži
Hotel za porodice
Kupatilo
Fen za kosu
Telefon sa direktnim biranjem
Francuski krevet
Centralni klima uređaj
Sef
Balkon
Klima uređaj u zajedničkim prostorijama
Recepcija
Berbernica
Pab
Restorani
Prostor za nepušače u restoranu
Sobna usluga
Usluga pranja veša
Medicinska služba
Prilagođeno slabo pokretnim osobama
Parking
Garaža
Prostor za igre
Bazen sa slatkom vodom
Spa specijalne ponude
Fitnes centar
Tenis
Bufet doručak

Za mladence

Uz  minimalni boravak 3 uzastopne noći: flaša ruma i voćna korpa

Smeštaj

Ima 362 soba, svaka soba kupatilo s tušem, centralnim klima uređajem, ventilatorom, telefonom, wifi (uz doplatu), minibar, dozator alkoholnih pića, SAT TV, sef (besplatno) i balkon ili terasa.

Junior apartmani imaju integrisani salon i fen za kosu u kupatilu. Maksimalna popunjenost: 3 odrasle osobe ili 2 odrasle osobe i 2 dece; u Junior suite-u: 3 odrasle osobe

All Inclusive

Obroci na bazi  švedskog stola ili kontinentalni buffe ručak ili zakuske i buffe večera. Nacionalna pića sa ili bez alkohola 24 sata. Dopunjavanje mini bara i dozatora alkoholnih pića u sobi. Besplatna Wi-Fi veza u zajedničkim prostorijama. Nemotorizirani sportovi Test ronjenja u bazenu. Ulaz u disko klub Pacha osim u posebnim noćima (piće uz doplatu). (Više informacija o dolasku).

 

Serenade Punta Cana Beach & Spa Resort
Ovaj hotel nudi aranžman za medeni mesec

Opis hotela

Smeštena na obali mora i na povlašćenom mestu, plaža Serenade Punta Cana, Spa & Casino Resort. U okruženju bujne flore kojom je blagoslovljena Dominikanska Republika uživa se čarobno iskustvo laganog povetarca, belog peska i jedinstvene i spektakularne plaže Punta Cane. Idealn je za uživanje u divnom okruženju gde možete probati raznovrsna jela u širokoj gastronomskoj ponudi, kupovina i uživanje u spektakularnim predstavama u karipskom ritmu. Hotel je smešten na obali mora.

Raspolaže sa 625 soba i nizom povlašćenih pogodnosti i usluga

Sadržaj

Fitnes centar
Spa hotel
Bazen na otvorenom
Usluga pranja veša
24-satna recepcija
Wi-Fi

Rezervacija

Ime hotela:

Destinacija

Tip sobe:

Cena:

Datum polaska: 27/01/2023