Dubai 6 i 8 dana | Siguran polazak

D U B A I

6/8 DANA

Dubai, druga po veličini od sedam država emirata, kojom upravlja porodica Al Maktum. Dubai, kao glavni grad prostire se u zalivu, u prirodnoj luci. On nije samo centar trgovine i industrije Ujedinjenih Arapskih Emirata, poslednjih godina se ulaže dosta energije i truda u razvoj turističke industrije pred kojom je blistava budućnost.

Kombinacija najkvalitetnijih hotela, belih plaža na Jumeirah Beach-u, čistog luksuza, fascinantnih arhitektonskih projekata i orijentalne atmosfere pretvoriće svako putovanje u nezaboravan doživljaj. Posetioci ovog sigurnog arapskog mikrokosmosa mogu pronaći perfektno organizovanu uslugu, High Tech, netaknutu prirodu, pustinjska utvrdjenja, svetlucajuće palate, fantastičan podvodni svet – jednom rečju sve kontraste koji ispunjavaju srce svakog svetskog putnika.

  • TERMINI I CENE
  • PROGRAM PUTOVANJA
  • Korisne informacije

• Povratna avio karta na relaciji BEOGRAD-DUBAI-BEOGRAD sa FLY DUBAI ARILINES (prtljag do 20kg po osobi, ručni prtljag 7kg)
• 5/7 noćenja izabranom hotelu prema tabeli, na bazi noćenja sa doručkom
•Transfer na relaciji: DUBAI INTETRNATIONAL AIRPORT – HOTEL i HOTEL-DUBAI INTERNATIONAL AIRPORT
• Aerodromske takse

 

• Tourism dirham (gradska taksa) plaća se na recepciji hotela (Hoteli 2* & 3* cca 3 USD po sobi po noći - Hoteli 4* cca 4-5 USD po sobi po noći - Hoteli 5* cca 6 USD po sobi po noći)
• Ostale fakultativne izlete i ulaznice za muzeje.
• Obavezno putno zdravstveno osiguranje 1.25€ po danu(osiguranje ne pokriva bolest COVID-19), plus 1€ total za osiguranje prtljaga
• Negativan PCR test ne stariji od 48h, deci mlađoj od 12 godina nije potreban PCR test.
• Doplata za takse za bebu u iznosu od 50 EUR

Klik na svaki datum polaska za više hotela (cena)

Datum PolaskaDatum PovratkaHoteliRegularna cenaAkcijska cenaAkcija važiRezervacija
08.11.2021.13.11.2021.Mövenpick Hotel & Apartments Bur Dubai 5*
989€859€Akcija do 19.10.
08.11.2021.13.11.2021.Mövenpick Jumeirah Beach 5*
1.399€1.194€Akcija do 19.10.
08.11.2021.13.11.2021.Sofitel Dubai Jumeirah Beach 5*
1.269€1.164€Akcija do 19.10.
08.11.2021.13.11.2021.Wyndham Dubai Marina 4*
959€824€Akcija do 19.10.
08.11.2021.13.11.2021.Millennium Place Marina 4*
839€739€Akcija do 19.10.
08.11.2021.13.11.2021.Hilton Garden Inn Dubai 4*
779€679€Akcija do 19.10.
08.11.2021.13.11.2021.Ibis Dubai Al Barsha 3*
699€599€Akcija do 19.10.
08.11.2021.13.11.2021.SLS Dubai Hotel & Residences
1.235€1.035€Akcija do 19.10.

Sastanak grupe NA AERODROMU „Nikola Tesla“ dva sata pre leta, Individualna prijava za let i predaja prtljaga, check in, obavljanje carinskih i pasoških formalnosti. Poletanje za Dubai u 13:05h (broj leta FZ 1746, prevoznik Fly Dubai). Dolazak u Dubai je planiran u 21:20h po lokalnom vremenu na aerodrom. Sledi transfer do hotela. Slobodno vreme. Noćenje.

Tokom vašeg boravka u Dubai-u imaćete priliku da fakultativno posetite neke od najvećih znamenitosti ovoga grada i okoline koje imamo u ponudi (sa doplatom):


Burj Khalifa
– najveća građevina na svetu, neboder koji je sa antenom visok 828 metara, trebao se zvati Burj Dubai, ali je u čast šeika Khalifa al- Nhjana preimnenovan u Burj Khalifa, neboder ima 160 spratova, sadrži oko 1.000 stanova, kancelarije na 40-ak spratova, Armanijev hotel i osmatračnicu na 124. Spratu.

Burj Al Arab – već godinama simbol Dubaiske raskošnosti Burj Al Arab je luksuzan hotel koji se smatra prvim hotelom sa 7 zvezdica na svetu, smešten je na veštačkom ostrvu uz plažu Jumeirah, ostrvo je sa kopnom povezan mostom kojim mogu prolaziti i automobili, oblik gradnje podseća na jedro.

Muzej Dubai – građen početkom 19. veka smatra se najstarijom građevinom Dubai-a, prvobitno je bio sedište guvernera, a od 1971. je proglašen muzejom, zauzima prostor tvrđave Al-Fahidi u predelu Dubai Creek, od mnogobrojnih zbirki izdvajamo onu sliku koja predstavlja istoriju Dubai-a i sve faze njegove ekspanzije, zatim onu tradicionalnog oružja ovog područja, zbirku posvećenu moru i njegovom značaju u pustinjama te onu posvećenu starim brodovima koji su se koristili za transport i trgovinu.

Palm Jumeirah – trenutno najveće veštačko ostrvo na svetu, građen je u obliku palme sa stabljikom i 17 listova, okružuju je mala ostrvca koji celoj građevini daju oblik kruga.

Jeep safari. Zalazak sunca na crvenim dinama uz večeru u autentičnom ambijentu – u beduinskom kampu i orijentalne motive. Mogućnost jahanja na kamilama.


Trgovački centar Mall of the Emirates – najveći šoping centar na Bliskom Istoku, sadrži preko 350 trgovina, ali i mnogo drugih sadržaja kao što su razni tematski parkovi, restorani, kina i zimsko skijalište na zatvorenom Ski Dubai.

Krstarenje brodom (Show Cruise) po zalivu Dubaija s uključenom večerom.

Ski Dubai – čudesno zimsko skijalište na zatvorenom usred pustinje gdje se u letnjim mesecima može skijati i na temperatuti od 42 stepena celzijusa, nalazi se unutar trgovačkog centra Mall of the Emirates, sadrži 5 staza različite veličine i težine s ukupnih 22.500 metara, sneg i svetlost su veštački, a borovi lažni.

The World – arhipelag od 300-ak malih veštačkih ostrva koji su građeni u obliku Zemlje, svako ostrvce predstavlja jednu državu, a njihov raspored podseća na oblik planeta Zemlje, arhipelag se nalazi na udaljenosti od 4 km od obale i sva ostrvca su na prodaju, celi projekt još nije gotov, ali je u završnoj fazi.

Transfer do aerodroma u Dubai-u. Let za BEOGRAD, broj leta FZ1745 u 09:05h. Dolazak u Beograd 12.05h. KRAJ PROGRAMA.

Lokalna valuta je dirham (oznaka: AED). Njena vrednost prema čvrstim valutama varira u zavisnosti od situacije na međunarodnom tržištu.

Karticama naših banaka: Visa Electron i Master Card se mogu kupovati robe i plaćati usluge, kao i podizati gotovina iz automata. U svim slučajevima se zaračunava procenat za naknadu troškova.

UAE su na GMT +4 zoni. Vremenska razlika u odnosu na Srbiju u letnjem periodu je +2 sata, dok je u zimskom periodu +3 sata.

Struja je napona 220 volti, ali je za različite punjače potreban adapter jer su utičnice trokrake.

Klima je pustinjsko-suptropska. Leta su vruća i u nekim mesecima sa dosta vlage, otprilike kao u Antalijskoj regiji Turske, ili u Egiptu na obalama Crvenog mora. Zime su prijatne sa dnevnim temperaturama oko 20-25 stepeni. Sezona kupanja je od kraja marta do početka decembra.

Emirati se nalaze na oko 25⁰ severne geografske širine pa su sunčevi zraci dosta jači nego kod nas jer padaju pod većim uglom, tako da prilikom sunčanja obavezno treba koristiti sredstva sa visokim zaštitnim faktorom i izbegavati boravak na plaži ili pored bazena u periodu od 12:00-15:00h. Tokom leta uvek sa sobom treba nositi vodu, koristiti naočare za sunce, kape ili šešire.

Svaki putnik je odgovoran za sebe i u obavezi je da prati instrukcije lokalnog vodiča i predstavnika agencije, koji je tu da pazi na bezbednost putnika i da izbegne bilo koju opasnu situaciju. Pored toga, jedina vaša odgovornost je da uživate i da se što bolje provedete!

• Sve uplate vrše se u dinarskoj protivvrednosti Evra na dan uplate po srednjem kursu Narodne banke Srbije (mogućnost plaćanja: gotovinski, uplatom na rate, platne kartice – VISA, DINA, MAESTRO, MASTER).
• GOTOVINSKI: 50% prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), polovina aranžmana do mesec dana pre polaska na putovanje, a ostatak 15 dana pre početka putovanja.
• Čekovima građana: 50% prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora), jos 20% ,15 dana pred put uz deponovanje čekova za ostatak iznosa. (plaćanje na tri mesečne rate)
• Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja agencije «Rapsody travel» od 01.10.2020. a koji su usklađeni sa YUTA standardima.
• Program je individualan. Rezervacija aranžmana se vrši na upit. Za realizaciju aranžmana je potrebno minimum 2 putnika.
• Rok za rezervaciju aranžmana je minimum 15 dana pre polaska na putovanje.
• Rok za potvrdu rezervacije aranžmana je najkasnije 2 radna dana od momenta rezervacije i uplate akontacije.
• U slučaju kupovine Avio karte, primenjuju se opšti uslovi Avio kompanije za slučaj otkaza.
• Promena datuma putovanja, kao i promena smeštajnog objekta, promena ličnih podataka putnika, smatra se se otkazom putovanja od strane putnika i podleže troškovima otkaza, prema posebnim uslovima otkaza aranžmana ovog programa.
• Krajnji rok za obaveštavanje putnika, za slučaj otkazivanja aranžmana od strane agencije je 5 dana pre početka putovanja.
• Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom garantovan je samo iznos akontacije. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cene, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.
• Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom, zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze. Preporučuje se putnicima, sa novim biometrijskim pasošima, da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.
• ORGANIZATOR PUTOVANJA: RAPSODY TRAVEL D.O.O. LICENCA OTP 465/2020. Kategorija A25
• ZA SVE PROGRAME VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA ORGANIZATORA PUTOVANJA KOJI SE MOGU POGLEDATI NA LINKU ILI DIREKTNO U AGENCIJI.
Mole se putnici da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznaju sa programom putovanja, opštim uslovima putovanja agencije Rapsody Travel DOO, kao i sa opštim uslovima međunarodnog putnog putovanja (TRIGLAV) .
• Mole se putnici da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja koji su sastavni deo ovog programa.

Službeni jezik je arapski, dok se engleski jezik koristi u komercijalne i poslovne svrhe. Hindi i Urdu su takođe često u upotrebi.

Prilikom posete Dubaiju, preporučljivo je pristojno oblačenje (naročito za žene). Toplesi su zabranjeni, a nošenje kratkih suknji i šorceva, kao i majica sa dubokim dekolteom ili golim ramenima van plaže, može naići na osudu od strane lokalnog stanovništva.

Beograd
Vojvode Šupljikca 19

+381 11 3088 048
+381 66 550 5000

Kragujevac
Miloja Pavlovića 10

+381 34 344 666
+381 65 2000 794

info@rapsodyexotic.rs

Rezervacija

Grupno putovanje: Dubai 6 i 8 dana | Siguran polazak

Datum polaska:

Datum povratka:

Hotel:

Regularna cena:

Akcijska cena:

Akcijska važi: